Gods liefde voor individuele mensen

Redactie Refoweb / 2 reacties

08-08-2024, 08:04

Vraag

Waar in de Bijbel staat dat God van ons als individuele mensen houdt, naast dat Hij 'de wereld' en 'de mensheid' liefheeft? Ik wil graag met overtuiging kunnen zeggen dat God van mij houdt, dat kan ik nog niet/niet meer/niet makkelijk. Maar is dat wel echt zo? En wat voor soort liefde is het waarmee God van ons houdt?


Antwoord

Als God niet van individuele mensen houdt, kan er ook niemand zalig worden. Als Gods Woord oproept tot geloof en bekering, is dat altijd persoonlijk: Volg (gij) Mij. Of: Mijn zoon (mijn dochter) geef Mij uw hart. Voorbeelden genoeg. We kijken God in Zijn liefdeshart als Hij zegt dat Hij niet wil dat er iemand verloren gaat. Dat is een opofferende en neerbuigende liefde. Dat is een smekende liefde. Maar wie deze liefde verwerpt en minacht, krijgt ook met Zijn brandende toorn te maken na dit leven. Want God is ook rechtvaardig.

Zie verder deze artikelen:

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2432 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
WillemB
08-08-2024 / 11:50
“God heeft de hele wereld lief, maar is dat wel écht zo”

Alsof God het wel zegt in Zijn Woord, maar mogelijk bedoelt Hij het niet.
Of mogelijk bedoelt Hij mij niet…

Deze gedachten zijn een voedingsbodem voor het ongeloof en het lijdelijk afwachten…

Gelukkig is er in het Woord álle reden te vinden om juist daarom tot Hem te gaan!
davinci
08-08-2024 / 18:06
Zolang je geloofd dat God mensen uitverkoren heeft om verloren te gaan zul je nooit verder kunnen komen dan '(heel) misschien heeft God mij lief'. Maar goed gelukkig lijkt dat in strijd met diverse bijbelteksten.

Terug in de tijd

Wat betekent in Johannes 17:22: "En Ik heb hun de heerlijkheid gegeven, Die Gij Mij gegeven hebt, opdat ze één zijn, gelijk wij één zijn?" Wat wordt er verstaan onder de woorden "Ik heb hun de heerl...
Geen reacties
07-08-2023
Mag zelfbevrediging? We hebben dit op de jeugdvereniging besproken en de meningen waren verdeeld. Wel konden we er open en eerlijk over spreken. Maar wat zegt de bijbel ons over dit onderwerp?
Geen reacties
07-08-2002
Wij hebben al twee jaar gemeenschap met elkaar. Nu wil ik het niet meer doen omdat ik weet dat het niet mag. Maar omdat wij het al zolang doen met elkaar is het zo moeilijk om van elkaar af te blijven...
Geen reacties
07-08-2002
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering