Misdaad van Barabbas

Redactie Refoweb / 1 reactie

21-03-2024, 08:05

Vraag

In de prediking die ik beluister wordt Barabbas vaak uitgelegd als een soort Holleeder van die tijd; een bloeddorstige seriemoordenaar. Terwijl als ik de Schrift lees, ik mij niet aan de indruk kan intrekken dat hij een onschuldige demonstratie hield; waarbij in de nasleep als nevenschade (over opzet staat niets vermeld) enkele omstanders de dood vinden. Klopt dat?


Antwoord

Dan heb je de Schrift niet goed gelezen. Marcus en Lucas noemen hem een “doodslager”. Dat is oud-Nederlands voor moordenaar. De HSV spreekt dan ook terecht over een moordenaar. En waar Johannes spreekt over een moordenaar (Statenvertaling), vertaalt de HSV dat met misdadiger. Kortom, een misdadiger en een moordenaar. Dus Barabbas vergelijken met Holleeder is niet helemaal onterecht.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Samanthi
25-03-2024 / 17:05
Bar abba (s) zoon van vader werd gekozen, De Zoon van de Vader werd veroordeeld... in plaats van zo niet te geloven. We kunnen alleen stil worden.

Terug in de tijd

Ik heb sinds ruim een half jaar verkering met mijn vriendin. We hebben het leuk en goed samen en we gaan er echt volledig voor. Nu wil het feit dat mijn vriendin eerder drie jaar verkering heeft gehad...
2 reacties
20-03-2019
Ik volg een tekencursus. Daarbij moeten we ook modellen tekenen en dat is soms naakt of pornografisch. Ik heb daar moeite mee. Moet ik dat aangeven bij de cursusleider?
Geen reacties
20-03-2020
Er zijn zoveel linken naar de komst van Jezus, zoals de droom van koning Nebukadnezar over het beeld, de terugkeer van het Joodse volk en geruchten van oorlogen. In Israël is een aantal jaren geleden ...
Geen reacties
20-03-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering