Bijzonder teken bij verlangen naar zendingswerk

Ds. J. IJsselstein / Geen reacties

11-06-2024, 12:55

Vraag

Dag dominee IJsselstein. Hartelijk dank voor uw uitgebreide antwoord 'Verlangen naar de zending'. U stipt bij punt f heel voorzichtig aan dat God het beter vond om de mens niet alleen te laten. Dat raakt me. Ik bid al lang voor degene met wie ik hopelijk ooit mijn leven mag delen. Ik verlang naar een man met dezelfde roeping. Nu is er iemand in mijn leven met wie ik in het verleden uitgebreide gesprekken heb gehad via de app over geloof en zending. Ik weet dat hij met hetzelfde verlangen loopt om te gaan. Hij is iemand met wie ik graag mijn leven zou willen delen. Nu wil ik daarin God volgen, hoe moeilijk ik dat ook vind en hoe lastig ik het vind om af te wachten.

Afgelopen week bad ik voor hem die God op Zijn tijd op mijn pad brengt. Ik vroeg, als die man het was, of God dan een teken wilde geven; of hij dan zelf contact met me op wilde nemen in de komende week. Nu is het geval dat we elkaar al ongeveer een halfjaar niet geappt hebben, totdat hij opeens deze week appte. Ik schrok eigenlijk van dat appje en realiseerde me na vijf minuten dat ik hierom had gebeden.

Nu worstel ik met de vraag: mag ik dit zien als Gods leiding, of is dit iets wat ik gewoon heel graag wil en daarom ombuig zodat het in mijn straatje past? Niets gebeurt toevallig, maar mocht ik vragen om dit teken? Bij Gideon gaf God een teken, bij Zacharias ook, maar juist als straf… Ik hoop dat u mij hier iets over kunt vertellen.


Antwoord

Beste briefschrijfster,

Sommige dingen moet je niet laten lopen… Vandaar dat ik maar snel op je vraag reageer. Ik hoop trouwens niet dat ‘hij’ dit leest en herkent. Of ja, misschien ook wel :-)

Je vraagt aan de Heere om Zijn Goddelijke leiding. En wat blijkt, je gebed wordt verhoord. Waarom zou het een straf zijn? Als een man van wie je denkt dat hij misschien wel degene is die God op je levenspad wil plaatsen, weer contact met je zoekt? Ik zou de Heere maar danken en een volgende stap zetten. En natuurlijk blijvend vragen om Zijn verdere leiding voor de komende tijd. 

En, nog een ding: ik zou maar niet weer gaan appen. Zo kan je elkaar niet echt leren kennen. Maak maar gewoon een afspraak met elkaar om elkaar te ontmoeten. Dat werkt beter. Een beetje durf om die stap te zetten, dat mag best! 

Gods leiding toegewenst, 
Ds. J. IJsselstein

Lees meer artikelen over:

zending
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J. IJsselstein

  • Geboortedatum:
    14-07-1965
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Kapelle
  • Status:
    Actief
20 artikelen
Ds. J. IJsselstein

Bijzonderheden:

Website: Leespreken.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Is het de bedoeling dat een vrouw van een predikant ook pastoraal werker is? Onze predikant heeft al heel veel fouten gemaakt doordat zijn vrouw zich met zijn werk bemoeide.
1 reactie
10-06-2015
Wij, stel van bijna 40 en bijna 20 getrouwd, zitten in een lastige periode van ons huwelijk.  Dat is wel vaker gebeurd, we zijn nogal verschillend. In zo’n periode begrijpen we elkaar niet zo goed en ...
15 reacties
10-06-2021
Mogen verstandelijk gehandicapten gevaccineerd worden?
Geen reacties
10-06-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering