Afvallen uit ontevredenheid naar God

Redactie Refoweb / Geen reacties

28-10-2022, 09:56

Vraag

Is afvallen (gewicht) een verwijt naar God dat je niet tevreden bent met Zijn schepping? Hiermee bedoel ik niet mensen met een zwaar, ongezond gewicht waardoor de situatie niet goed meer is, maar iemand die zelf een bepaald gewicht wil behalen terwijl het niet direct hoeft maar het doet om er beter uit te zien waarbij het ook tijd en gedachten in beslag neemt. Kan dit een list van de duivel zijn?


Antwoord

Een gewichtige vraag! Een antwoord hierop is niet 1,2,3 te geven. Wat is de achterliggende gedachte van diegene die wil afvallen!? Wie bepaalt of afvallen wel of niet  niet nodig is ?! (mogen anderen dit wel invullen of een oordeel geven voor/aan persoon in kwestie). Heeft niet iedereen zijn of haar verantwoordelijkheden als het gaat om zijn of haar lichaam !?

Iedereen maakt  hierin, in vrijheid, zijn of haar keuzes en alle gemaakte keuzes hebben gevolgen... Het is denk ik altijd goed om je gezondheid in de gaten te houden, door alle welvaart en de daarbij komende verleidingen ligt overgewicht voor de hand.

Is het afvallen “om er beter uit te zien” wel de echte reden? Zit er misschien niet meer achter het handelen van persoon die zijn of haar streefgewicht wil halen/ behouden?

Tijd en aandacht, gaan we daar niet allen mank in/aan? (zonder te willen generaliseren!) Of het een list van de boze kan zijn? Een antwoord hierop is niet zomaar geven, tenzij er vanuit het hart Soli Deo Gloria op geantwoord kan worden!

Met vriendelijke groet,
Jan van Stuijvenberg
docent voedingsleer

Lees ook de artikelen over 'Overgewicht' en 'Dieet'

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2369 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Steeds meer zie je dat je met kerkdiensten mee kunt kijken via YouTube. Het verbaast mij wel dat je dan ook gewoon kerkgangers kunt herkennen. Is dit i.v.m. privacy wel toegestaan?
2 reacties
28-10-2020
Kent iemand een goed boek voor mij om te lezen zodat ik iemand beter kan begrijpen die is verlaten in het huwelijk; gescheiden? Voor de omgeving is het best wel eens moeilijk inleven wat iemand doorma...
1 reactie
28-10-2009
Pas las ik de vragen over de vacante plekken binnen de Gereformeerde Gemeente. Jammer genoeg stelt ds. Paul het zo dat die Ger. Gemmers maar dankbaar moeten zijn dat ze naar een andere kerk over stapp...
Geen reacties
28-10-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering