Geen waarde hechten aan burgerlijk huwelijk

Redactie Refoweb / Geen reacties

22-01-2021, 12:17

Vraag

Wanneer is een huwelijk officieel een huwelijk volgens de Bijbel? Wanneer je voor de gemeente of voor de kerk trouwt? Want Adam en Eva hadden bijvoorbeeld geen gemeente noch een kerk. En in Abrahams tijd was er dacht ik ook niet zoiets als een gemeente met burgerlijke stand zoals wij dat kennen, noch een kerk. Dus hoe en wanneer was hun huwelijk officieel?

Voor mij persoonlijk hecht ik geen waarde aan de burgerlijke gemeente. Immers de gemeente/staat accepteert ook een homohuwelijk, wat God nooit ingesteld heeft. Dus daarin heeft de gemeente voor mij geen gezag. Trouwen voor God in de kerk is voor mij het ware huwelijk. Voor de gemeente puur belastingtechnisch. Maar ik ben wel benieuwd hoe ik dit dus vanuit de Bijbel moet zien.


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2369 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben een jongeman van 19 jaar. Sinds kort heb ik sterk het gevoel dat ik graag verkering zou willen hebben. Het lijkt wel op verliefdheidgevoel, maar ik ben niet speciaal gek op iemand. Is dit norma...
Geen reacties
21-01-2009
Ik heb een gekke vraag. Ik bid ‘s avonds altijd met m’n oma voor het slapen gaan. Oma wil dat als ik bid ook m’n ogen dicht doe. Is dit omdat God dit wil of moet het gewoon van oma?
1 reactie
21-01-2020
Wij zijn een gezin met (jonge) kinderen. Er is sinds de komst van de kinderen een grote rivaliteit gekomen tussen mijn ouders en schoonouders, met name de moeders. Ze konden al nooit goed met elkaar. ...
2 reacties
21-01-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering