Groeiachterstand en koffie

drs. J. de Jongh-van Hoof / 1 reactie

20-11-2013, 08:17

Vraag

Ik ben een jongen van 15 jaar en ik heb een groeiachterstand (ben zelf 1.62 meter). Nu heb ik wel eens gelezen dat de cafeïne in koffie leidt tot botbroosheid en groeiachterstand. Zelf drink ik twee koppen koffie per dag. Heeft de koffie daadwerkelijk invloed op de groei?

ADVERTORIAL

Staan voor de beschermwaardigheid van het leven

Staan voor de beschermwaardigheid van het leven. Samen zorgen voor christelijke zorg en hulp. Inspireren om voor jezelf en de ander te zorgen. Drie pijlers waarop De christelijke zorgverzekeraar staat.

Lees verder...

Staan voor de beschermwaardigheid van het leven

Antwoord

Nee, wil koffie bijwerkingen geven, dan moet je echt veel meer drinken dan twee koppen per dag. Navraag naar koffie gebeurt vooral wanneer men klaagt n.a.v. bijvoorbeeld hartkloppingen.

Jose de Jongh-van Hoof

drs. J. de Jongh-van Hoof

drs. J. de Jongh-van Hoof

 • Geboortedatum:
  30-11-1967
 • Kerkelijke gezindte:
  Zevende-dags Adventist
 • Woon/standplaats:
  Rijssen
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Huisarts

Tags in dit artikel:

cafeïnekoffie
1 reactie
vlokje
20-11-2013 / 09:53
Soms bekruipt me het gevoel dat het refoweb een vergaarbak is van allerlei vragen waarvan men simpelweg zelf met één klik op google veel sneller en uitgebreider antwoorden kan vinden.
Dit soort vragen, hebben we daar nu echt het antwoord van een reformatorische of aanverwante deskundige voor nodig? Webbeheerders, is het niet realistischer dat u zelf zorgvuldiger met de kostbare tijd van deskundigen omgaat, door hen dergelijke vragen te besparen.
Bijvoorbeeld: Vragen mogen slechts gesteld worden als ze niet op een andere wijze dan door refodeskundigen beantwoord kunnen worden?
Maar ach, misschien vinden we het wel gewoon gezelliger zo, als dat het doel is, oké... ons kent ons, alles maar binnen eigen veilige muren dan. Gezellig is het zeker, maar als u uw deskundigen niet onnodig wilt belasten, ligt er misschien een taak voor u.

Terug in de tijd

Om mijn vraag duidelijk te maken eerst wat gegevens. Een protestants-christelijke school met 300 leerlingen. Honderd kinderen horen dagelijks thuis uit de Bijbel lezen van wie 50 uit de Statenvertalin...
Geen reacties
20-11-2006
Binnen een kerkverband (in mijn geval Geref. Gem.) kan er veel verschil zijn in de prediking e.d. Zelfs binnen een gemeente kan dit heel veel spanning geven. Hoe moeten we hier mee omgaan? Gewoon de v...
Geen reacties
20-11-2003
Ik heb een vraag over het gebruik maken van het openbaar vervoer op zondag. Mag je op zondag gebruik maken van het openbaar vervoer om naar de kerk te gaan (er is geen andere mogelijkheid behalve dan ...
Geen reacties
20-11-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering