Mordechai en Esther

Ds. J.R. Lammers / Geen reacties

30-09-2011, 15:00

Vraag

In het boek Esther staat dat Hadassa de dochter van de oom van Mordechai is. Mordechai en Esther (Hadassa) zijn dus neef en nicht van elkaar. Ik lees echter ook weleens dat Mordechai de oom van Esther is. Ik ben nu een boek over Esther aan het lezen ("Van slavin tot koningin"). Hierin staat ook dat Mordechai de oom van Esther zou zijn. Wat zou daar de verklaring voor kunnen zijn?


Antwoord

Mordechai was de pleegvader van Hadassa (de andere naam voor Esther). Hadassa is de dochter van zijn oom en dus zijn nichtje. Hij had haar bij zich in huis genomen toen haar ouders overleden waren.
 
Ds. J. R. Lammers

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.R. Lammers

  • Geboortedatum:
    26-03-1951
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Nijbroek/Amsterdam
  • Status:
    Inactief
22 artikelen
Ds. J.R. Lammers

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Is het normaal dat je na 10-15 jaar huwelijk totaal niet meer verliefd bent? Zo is het bij ons momenteel. Ik hou nog wel van mijn man, we hebben het goed samen en met de kids gezellig, maar meer ook n...
6 reacties
30-09-2019
Wanneer geeft een man zich in een verkering? Ik heb een lieve vriend en toch steeds het gevoel dat ik hem niet echt kan bereiken. Dit is een heel rotgevoel. Waarom is een man bang om zich te geven?
Geen reacties
30-09-2008
Ik ben een jongeman van 30 en ik kamp al vier jaar met een depressie en PTSS. Dit door gebeurtenissen in het verleden: geslagen als kleuter, gepest op zowel de basis- als middelbare school, grensovers...
3 reacties
30-09-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering