Edelsteenroller

drs. A. Meijer / Geen reacties

05-04-2024, 08:02

Vraag

De laatste tijd is de zogeheten edelsteenroller helemaal in; met een halfedelsteen op een stokje naar keuze kun je over je gezicht rollen. Volgens diverse websites die het verkopen dateert dit gebruik uit de Chinese oudheid en zou het goed zijn voor van alles en nog wat. Ik zie best wel wat meiden om mij heen het gebruiken; kunt u hier uw licht op laten schijnen? Ik ben hier best wel huiverig voor, ook als ik zie op wat voor sites dit wordt aangeboden. Is het terecht dat ik de link leg naar tarotkaarten en hekserij?


Antwoord

Beste vragensteller,  
  
Ik weet dat aan stenen genezende en rustgevende krachten worden toegekend. Dat lijkt mij onzinnig. Zowel in medisch/biologisch als in geestelijk opzicht. Van een dood materiaal op of bij je huid kun je geen genezing en/of heil verwachten. De Bijbel leert een andere en betere weg en waarschuwt ook voor afgoden van hout en steen (denk aan Psalm 115: 5-7 en 135: 15-17). We kunnen beter terecht bij Jezus Christus als de Geneesheer bij uitstek.
   
De overeenkomst met tarotkaarten (en hekserij) zit denk ik daarin dat daar ook onterecht heil van wordt verwacht. Al beweegt met name hekserij zich uiteraard veel meer op het vlak van het occulte. Het behoeft geen betoog dat we ons hier ver van moeten houden.  
  
Met vriendelijke groet,
A. Meijer, huisarts

Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat betekent de uitdrukking: Gods heil toeëigenen buiten het recht om? Hoe openbaart zich dat in het geloof?
Geen reacties
04-04-2006
Wij hebben een vraag waar wij al enige tijd mee zitten. Wij zijn een stel van 19 en 20 jaar. Wij hebben een jaar verkering en hopen binnenkort te gaan verloven. Vanaf het begin van onze verkering hebb...
Geen reacties
04-04-2008
Ik heb een vraag over de volgende tekst: “Zovelen Hem aangenomen hebben hen heeft Hij macht gegeven kinderen Gods te worden, namelijk die in Zijn naam geloven”. Christus aannemen als Verlosser en Zali...
Geen reacties
04-04-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering