Slaapbeen

drs. J. de Jongh-van Hoof / Geen reacties

17-02-2009, 00:00

Vraag

Geregeld heb ik als ik wakker wordt, soms 2/3 keer per week dat mijn rechterbeen ‘slaapt’, doof aanvoelt. Met als gevolg dat ik niet gelijk uit bed kan. Meestal lig ik dan gewoon op mijn rug. Is dit iets om mee langs de huisarts te gaan, of is dit niks ergs? Ik ben 21 jaar.


Antwoord

Afhankelijk van je slaaphouding kan een hand, arm, voet of been even doof zijn en tintelen. Reden kan zijn: de bloedtoevoer is tijdelijk bekneld geweest of een zenuw heeft geleden onder constant druk. Het gevoel dat je beschrijft is in de regel kort en onschuldig.
 
José de Jongh-van Hoof

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. de Jongh-van Hoof

  • Geboortedatum:
    30-11-1967
  • Kerkelijke gezindte:
    Zevende-dags Adventist
  • Woon/standplaats:
    Rijssen
  • Status:
    Actief
270 artikelen
drs. J. de Jongh-van Hoof

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin en daar ben ik dankbaar voor. Maar in mijn tienerjaren wilde ik niet meer mee naar de kerk. Ik had geen boodschap aan Gods woorden en aan Zijn geboden. Ik le...
2 reacties
17-02-2015
Mijn man en ik praten niet meer. O ja wel over koetjes en kalfjes, maar geen echt gesprek. Ik probeer het wel, praten over mijn gevoelens maar hij sluit zich ervoor af. Ik heb het gevoel van binnen da...
2 reacties
17-02-2018
In Galaten 2:17 noemt Paulus de eerste reden waarom Christus niet de dienaar van de zonde is. Hoe verklaart Paulus met deze reden dat Christus geen dienaar van de zonde is?
Geen reacties
17-02-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering