Hoe weet ik dat zij de ware is?

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

20-08-2024, 08:04

Vraag

Hoe weet ik wie de juiste vriendin is voor mij? Ik zoek namelijk iemand met wie ik God kan dienen, dat is voor mij het belangrijkst. Nu ik contact heb met een meisje, hoe weet ik dat zij de ware is?

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Antwoord

Beste vraagsteller,

Hoe weet je of het meisje, waar je contact mee hebt, de ware is? Heel simpel: door haar steeds beter te leren kennen. En dat doe je door met haar te praten over van alles en nog wat. Ja, ook over serieuze dingen zoals je visie op het leven ofwel je geloof!

Je zoekt iemand met wie je God kunt dienen, schrijf je. Vraag haar mee naar de kerk en je hebt waarschijnlijk meteen een gesprek over het dienen van God. Leer haar (steeds) beter kennen door ook samen met haar dingen te ondernemen die jullie interesse hebben, zoals sport, museumbezoek, wandelingen maken, etc. Ontdek wat zíj leuk vindt en of dat bij jóú past!                                                                  

Maak het niet te ingewikkeld allemaal, maar luister en observeer goed. Je merkt dan snel genoeg of iemand bij je past en of je sámen verder wilt met nadere kennismaking. 

Marijke Rots 

Lees meer artikelen over:

de ware
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1524 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Het gaat over het zevende gebod. Ik vraag mij af of ik schuldbelijdenis moet doen voor de kerkenraad. Ik ben namelijk met iemand naar bed geweest en we hebben elkaar naakt gezien, maar we hebben geen ...
Geen reacties
19-08-2021
De laatse tijd heb ik erg veel blaasontstekingen gehad, zo ongeveer om  de drie weken. Na een aantal keer bij de dokter geweest te zijn en flink wat antbiotica gekregen te hebben, is er een zogenaamde...
6 reacties
19-08-2009
Ik heb sinds een maand of vier contact met een jongen en ben verliefd. Uit zijn contacten die hij steeds zoekt, lijkt het wederzijds te zijn. Omdat er maar niets veranderde in zijn contacten, heb ik h...
Geen reacties
19-08-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering