De Heere tegemoet in de lucht

Redactie Refoweb / 1 reactie

29-05-2024, 08:10

Vraag

Er zijn veel opvattingen over de wederkomst van Christus en opname van de gemeente. Eigenlijk wordt hier vrijwel nooit over gepreekt in de kerken. Ik was me er nooit van bewust dat er dus voor de wederkomst een opname van de gelovigen zal zijn. Je wordt ‘weggerukt’ en mensen om je heen zijn je dan ineens kwijt.

Ik word onrustig en angstig van deze gebeurtenis. Ondanks dat ik God mag (leren) kennen, lijkt me dit heel eng om mee te maken. Zullen bepaalde dan ineens kwijt zijn en wat als zij niet opgenomen worden en verder moeten leven zonder te weten waar familieleden zijn? Kan een dominee hier een Bijbelse uitleg over geven?


Antwoord

In de vragen en antwoorden over het thema 'Opname van gemeente' kun je alles daarover lezen.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2391 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Tonny
29-05-2024 / 08:33
https://www.refoboek.com/webshop/2ehands-boeken/theologie/-diversen/detail/29328/vreugdenhil-ds-cg---zie-ik-kom-haastig-1.html

Bovenstaand boek is geschreven door een gergem- dominee en behandelt o.aa. dit onderwerp.

https://www.prekenweb.nl/preek/19622

Hier een preek van dezelfde ds over de opname van de gemeente. Dat is de reformatorische visie.


Onderstaand een filmpje met de visie die binnen evangelische gangbaar is, en waar ze op baseren dat de christenen voor de grote verdrukking worden opgenomen:
https://youtu.be/1JtwQdW7AFY?si=eFRgtzjTCNzoUkYF

Gods leiding toegewenst in het onderzoeken van Zijn woord. Het belangrijkste is dat je bereid bent om de verdrukking te ondergaan omwille van Zijn naam.
Je kunt op dit bericht reageren. Klik hier om in te loggen.

Terug in de tijd

Ik mag sinds kort weten dat de Heere in mijn leven werkt. De week voor Pasen wilde de Heere zo zoet in Zijn Woord meekomen dat het zo Licht in m’n leven werd! Maar hoe vertel ik dit thuis? Als ik prob...
Geen reacties
27-05-2006
Zou de jodenhaat, die al eeuwenlang bestaat en tot de Tweede Wereldoorlog steeds erger werd, het gevolg zijn van de woorden uit de Bijbel: "Zijn bloed kome over ons en onze kinderen"?
2 reacties
27-05-2010
Hoe staat u tegenover het markeren van Bijbelteksten in de Bijbel met een stift? Enerzijds lijkt het mij heel mooi om belangrijke Bijbelteksten extra te onderstrepen, anderzijds is het wel het Woord v...
4 reacties
27-05-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering