Vergeetachtig

Redactie Refoweb / Geen reacties

18-04-2024, 08:03

Vraag

Zeer geachte ds. Van den Brink. Ik heb al uw lezingen beluisterd op Geloofstoerusting. Ze zijn een milde regen, hartelijk dank! Ik loop tegen de 70 en begin vergeetachtig te worden. Daardoor komt het misschien dat ik me niet kan herinneren dat ooit een predikant eenzelfde uitdrukking heeft gebruikt die ik u hoor noemen. Het gaat om het woord “hardnekkig”. Dit heeft voor mij een wat negatieve klank. Denk aan: “uw nek verhard”, een “hardnekkige vlek” die je niet uit de stoelbekleding kunt krijgen of een “hardnekkig misverstand.” Zou u een apart willen uitleggen wat u precies bedoelt met “een hardnekkig  Evangelie” of “de hardnekkigheid van het Evangelie”?


Antwoord

Mogelijk is ds. Van den Brink even vergeetachtig als u, maar hij kan zich niet herinneren over de hardnekkigheid van het evangelie te hebben gesproken ;-) 
Mocht u een link hebben naar de betreffende lezing, dan komt hij er graag op terug. 

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2411 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik hoorde pas dat men er steeds vaker van terug komt om buisjes in oren te plaatsen. Wat is daarvan de reden? Is het toch niet zo goed als men vroeger dacht?
Geen reacties
17-04-2015
Ik heb in de afgelopen week twee keer in mijn slaap gedroomd over de dood. De eerste keer droomde ik dat ik bevallen was van een veel te vroeg geboren kind dat iets groter was dan een hand. Ik moest o...
Geen reacties
17-04-2006
Ik heb een vraag over het belijdenis doen en het overstappen naar een andere christelijke stroming. Op het moment dat je belijdenis doet, doe je belijdenis van je geloof in God. Daar hoort volgens de ...
2 reacties
17-04-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering