Lid worden van Hersteld Hervormde Kerk

Ds. J.L. Schreuders / Geen reacties

12-02-2024, 08:05

Vraag

Ik wil mij als jongere graag aansluiten bij de Hersteld Hervormde Kerk. Ik ben als kind helaas niet gedoopt. Ik zou dit gaandeweg wel willen; evenals belijdenis doen. Hoe gaat het lid worden van de HHK in zijn werk?


Antwoord

Beste vragensteller, 

Als jij meerderjarig bent, kun jij jezelf aanmelden bij de Hersteld Hervormde Gemeente in jouw woonplaats. Is die er in jouw woonplaats niet, dan meld je zich aan bij de kerkenraad van de HHG onder welke je woonplaats valt. Iedere plaats in Nederland is bij een Hersteld Hervormde Gemeente ingedeeld. Dat hoeft niet altijd de dichtstbijzijnde gemeente te zijn al is dat wel meestal het geval.
 
Waren je ouders voor 1 mei 2004 lid van de Nederlandse Hervormde Kerk en valt jouw geboortedatum voor 1 mei 2004, dan kun je je als geboortelid laten inschrijven. Het is dan wel goed om je dan tegelijkertijd  als geboortelid te laten uitschrijven bij de PKN waar je staat ingeschreven. Je kunt in overleg met de kerkenraad van de HHG na het volgen van belijdeniscatechisatie en het doen van belijdenis je laten dopen. Je wordt dan belijdend lid van gemeente en kerk. Indien je ouders bij een andere of geen kerk behoorden, dan kun je je eveneens wenden tot de kerkenraad van de HHG en je legt uit dat je graag tot de HHG wilt gaan behoren. Zij wijzen je dan wel nader de weg. 

Hartelijke groeten, 
Ds. J. L.Schreuders 

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.L. Schreuders

  • Geboortedatum:
    24-08-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Boven-Hardinxveld
  • Status:
    Actief
176 artikelen
Ds. J.L. Schreuders

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan ds. Heikamp. Tijdens een lezing liet u duidelijk uw mening horen ten aanzien van vaccinatie. U was daarin zeer stellig dat dit bijbels gezien niet mag. Ik vond dat onprettig om te horen. Nu gaat h...
Geen reacties
10-02-2009
Ik heb een paar vragen over Jezus’ begrafenis. In Mattheüs en Markus wordt Jezus begraven op de sabbat (Jozef van Arimathea gaat ‘s avonds naar Pilatus) en in Lukas en Johannes lijkt Jezus begraven te...
Geen reacties
10-02-2020
Door de toestand met Iran-VS-Israël ben ik echt heel erg bang dat er iets vreselijks staat te gebeuren. Is deze angst terecht?
2 reacties
10-02-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering