Geslachtskenmerken van beide geslachten

J. Boeijenga / Geen reacties

08-02-2022, 12:55

Vraag

Is het verkeerd om een relatie aan te gaan als je geslachtskenmerken van beide geslachten hebt? Want dan ga je toch eigenlijk een relatie aan met iemand van hetzelfde geslacht?


Antwoord

Beste vragensteller,

Wat is de reden dat je deze vraag stelt? Is het een reëel probleem, of ben je gewoon geïnteresseerd in wat mensen van Refoweb hier nu van vinden?

De kans dat het een reëel probleem is, is niet erg groot. Hoewel de publieke opinie onder invloed van belangenorganisaties anders doet vermoeden, is het aantal mensen dat intersekse (hermafrodiet) is, vrij klein: ca. 1:100.000. Bovendien zijn er binnen die doelgroep nogal wat gradaties. Uiteindelijk zal vaak toch één van de twee gangbare geslachten (m/v) overheersen en zal dit doorgaans bepalend zijn voor een eventuele partnerkeuze.

In het geval dat er sprake is van een mengvorm, is het denkbaar om een relatie aan te gaan met een partner met dezelfde mengvorm. Dan speelt het geschetste dilemma niet. De vraag is of je gelukkig zult worden. Hoewel er dan sprake is van gedeelde problematiek, wil dat niet zeggen dat hiermee het probleem van het ‘anders zijn’ is opgelost. Wel zal er meer begrip zijn voor de specifieke gevoelens en eventuele adaptatieproblemen dan van een ‘doorsnee’ heterofiel.

Johan Boeijenga

Lees meer artikelen over:

transgender
Dit artikel is beantwoord door

J. Boeijenga

  • Geboortedatum:
    26-05-1958
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Nunspeet
  • Status:
    Actief
67 artikelen
J. Boeijenga

Bijzonderheden:

Sedationist in ziekenhuis St. Jansdal

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb al lang gezondheidsproblemen nu heb ik sinds kort astma, angstaanvallen en hyperventilatie. Bij de eerste aanval dacht ik dat ik dood ging. Sinds die tijd knaagt het aan me. Ik bid, maar heb he...
3 reacties
08-02-2018
Zijn Het Boek en de Bijbel gelijk? Ik begrijp veel meer van Het Boek, voel hierin mijn leven verklaard. Terwijl ik dezelfde teksten in de Bijbel niet zo begrijp. Het is toch beiden Gods Woord?
Geen reacties
08-02-2006
Ik las pas in de catechismus (zondag 12, vraag en antwoord 32) het volgende. Het gaat om de vraag, "waarom wordt gij een christen genaamd?" Vervolgens worden er enkele belangrijke zaken genoemd; door ...
Geen reacties
08-02-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering