Verplicht vaccineren tegen coronavirus

Redactie Refoweb / Geen reacties

04-11-2020, 11:37

Vraag

Iedere keer lees ik over verplicht vaccineren. Moet ik hier dan ook gehoor aan geven? En wat als ik hiertoe gedwongen ga worden? Er zijn een hoop christenen die niet gevaccineerd willen worden omdat God mij/ons beschermt. Ik worstel hier best mee.


Antwoord

“Gods voorzienigheid ontslaat ons niet van onze verantwoordelijkheid”, om maar een van onze panelleden te citeren. Een waar geloof beschermt bovendien niet tegen ziekte of ongeval. Het is geen toverspreuk. God kan met ons leven een ander doel/plan hebben dan wij graag zouden willen. Zie ook dit antwoord over 'Ziekenzalving'.

En verder is er een bekend gedicht (van vermoedelijk Revius) dat zegt: “Een mens lijdt dikwijls het meest, door het lijden dat hij vreest, maar dat nimmer op komt dagen. Zo heeft hij meer te dragen, dan God hem te dragen geeft.” Kortom, over mogelijke verplichtingen van de overheid in de toekomst zou ik me nu nog maar niet ongerust maken. Dit land telt 17 miljoen profeten met allemaal andere voorspellingen. “Het oog omhoog en ’t hart naar Boven”, is een betere houding.

Zie verder alle artikelen over inenten op www.refoweb.nl/vragenrubriek/tag/vaccinatie/

Redactie Vragenrubriek

Lees meer artikelen over:

coronavirus
Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2369 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik zoek iemand die met spoed deze vraag kan beantwoorden. Ik wil graag met het kerstfeest met mijn groep het lied “Vrede zij u” zingen. Ik twijfel nog een beetje over de tekst. Wil iemand daar even he...
Geen reacties
03-11-2008
Hoe weet je of je de Heere werkelijk liefhebt? Ik zie vaak zo weinig liefde bij mezelf voor Hem en daar tob ik over!
2 reacties
03-11-2012
Eigenlijk word ik wel erg moe van die mensen die graag dominees van de HHK/CGK bij de Ger. Gem. zien voorgaan. Deze mensen hebben de keuze gemaakt zich bij een bepaalde kerk te voegen. Als zij graag e...
Geen reacties
03-11-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering