Blote benen

Ds. H. Paul / Geen reacties

28-11-2017, 07:57

Vraag

Deze vraag zou ik graag willen stellen aan een dominee van de Gereformeerde Gemeenten. Het gaat over het naar de kerk lopen in de zomer met blote benen. Mijn man wil graag dat ik op zondag met blote benen naar de kerk ga, maar zelf twijfel ik er over of het netjes is om in blote benen naar Gods huis te komen op zondag. Ik weet wel dat het niet in de kleren zit, maar toch zou ik graag uw mening hier over willen weten. Als u het een rare vraag vindt, sorry daarvoor.


Antwoord

Beste vraagstelster,
 
Als we ons begeven naar Gods huis dienen we gekleed te gaan alsof we naar de koning gaan. Dan behoort men naar mijn mening niet met blote benen daar heen te gaan. Vroeger droeg men zwarte kousen. Dat behoeft echt niet meer. Maar zonder kousen is wel het andere uiterste. Daar ben ik geen voorstander van. 
 
Hartelijke groeten, 
Ds. H. Paul

Lees meer artikelen over:

kleding
Dit artikel is beantwoord door

Ds. H. Paul

  • Geboortedatum:
    16-07-1928
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
235 artikelen
Ds. H. Paul


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben verliefd op een jongen van wie ik niet zeker weet of hij iets voor me voelt. We doen wel eens wat samen en ik geniet ontzettend van die momenten. Ik kan goed met hem praten, vooral over het gel...
Geen reacties
27-11-2008
Op het internet zijn veel theorieën te vinden over het nummer Hotel California van The Eagles. Zo zou het satanistisch zijn. Ik luisterde dit nummer eerder vaak omdat het goed in elkaar zit, maar ontd...
Geen reacties
27-11-2020
Ik lees vaak dat eenderde van de engelen duivelen zijn geworden, maar vraag me af waar men die wetenschap vandaan haalt, omdat dit nergens in de Bijbel staat beschreven.  
Geen reacties
27-11-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering