Dromen over seksuele gemeenschap met anderen

Ds. M. Baan / Geen reacties

20-11-2004, 00:00

Vraag

Doe je zonden als je droomt over seksuele gemeenschap met anderen?

ADVERTORIAL

Staan voor de beschermwaardigheid van het leven

Staan voor de beschermwaardigheid van het leven. Samen zorgen voor christelijke zorg en hulp. Inspireren om voor jezelf en de ander te zorgen. Drie pijlers waarop De christelijke zorgverzekeraar staat.

Lees verder...

Staan voor de beschermwaardigheid van het leven

Antwoord

Beste mensen,
 
Dromen zijn rare dingen! In de Bijbel worden ze nooit bezien vanuit de gezichtshoek: dromen zijn bedrog! Dromen zijn doorgaans in de Schrift middelen waarlangs de Heere zaken meedeelt! Toch kunnen wij al onze dromen niet zo maar even beschouwen als van de Heere afkomstig. Ik meen, dat verreweg de meeste dromen niets met God te maken hebben, maar alles met onszelf: wij zijn ergens zo intensief mee druk geweest, dat de zaak zelfs in onze dromen terugkeert (vaak op een wat verwrongen wijze).

Overigens denken velen, dat dromen toch tot een wereld behoren waar wij geen grip op hebben. Dat is niet waar. Zelf heb ik me er in mijn jonge jaren in getraind om bij (vooral angstige) dromen te denken (in de droom); hou maar op met dromen, want het is maar een droom! Ik zeg niet dat je hier snelle vorderingen in maakt, maar op zeker moment breek je wel door de ban heen!
 
Als we dit al zo stellen, zoals hierboven gedaan is, dan is de gestelde vraag ook vrij snel te beantwoorden. Wat is dan het antwoord? Dit: wie zondige dromen droomt, die heeft ook zondige gedachten overdag gehad!
 
Met een hartelijke groet, ds. M. Baan

Ds. M. Baan

Ds. M. Baan

 • Geboortedatum:
  16-02-1946
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Veenendaal
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

dromenseksuele fantasie
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb sinds twee weken verkering met een hele leuke vrouw. Toen ik haar leerde kennen zo'n driekwart jaar geleden was het een heel onzeker en bang meisje. Ze maakte nauwelijks contact. Ik zag meteen ...
Geen reacties
20-11-2014
Welke liturgische bloemen horen bij een preek over een nieuwe hemel en nieuwe aarde?
6 reacties
20-11-2017
Wanneer heeft God de engelen geschapen? De engelen lijken op mensen en zijn dus, neem ik aan, net als de mens naar voorbeeld van God geschapen. Maar als de engelen er eerder waren, had Hij de mens toc...
Geen reacties
20-11-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering