Christelijk vmbo-onderwijs

G.J. Jansen / Geen reacties

31-03-2011, 16:00

Vraag

Ik doe vmbo kader en wil volgend jaar het liefst iets als christelijk onderwijs krijgen. Is dit mogelijk? Bestaan die scholen? Want ik zie veel hbo-scholen maar als (v)mbo-leerling heb je toch ook recht op onderwijs in je geloof? Bij voorbaat dank!


Antwoord

Beste vragensteller,
 
Er bestaan inderdaad (en gelukkig!) christelijke scholen voor mbo (roc). Je moet dan wel zelf bekijken wat het begrip christelijk concreet inhoudt voor het onderwijs. De christelijke identiteit kan per school en opleiding namelijk sterk verschillen.
 
Daarnaast is er ook reformatorisch mbo via Het Hoornbeek. Ze verzorgen diverse opleidingen op vijf verschillende locaties in Nederland.
 
Veel succes bij het maken van je keuze!
 
Met vriendelijke groet,
G. J. Jansen

Lees meer artikelen over:

studiekeuze
Dit artikel is beantwoord door

G.J. Jansen

  • Geboortedatum:
    25-05-1972
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Rijssen
  • Status:
    Actief
45 artikelen

Bijzonderheden:

docent Engels en docentencoach


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben onder behandeling bij de gynaecoloog omdat ik na een jaar na de geboorte van ons kind nog steeds vloei. Nu is een van de aangedragen oplossingen om te kiezen voor sterilisatie en het verwijdere...
Geen reacties
31-03-2022
Van mijn oude basisschool is er een jubileumboek uitgegeven met veel (klassen)foto’s van 25 jaar terug tot nu. Ik vraag me af af of dit geoorloofd is ten opzichte van het privacybeleid?
Geen reacties
31-03-2020
Aanstaande zondag is het bij ons Heilig Avondmaal. Ik verlang er zo naar en tegelijk zie ik er zo tegenop! Het is een héilig sacrament, de Heere roept. Het gaat niet in de eerste plaats om mij maar om...
1 reactie
31-03-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering