God verlaten

Ds. J.L. Schreuders / Geen reacties

29-04-2003, 00:00

Vraag

Ik ken een lied: "Als g' in nood gezeten, geen uitkomst ziet. Wil dan nooit vergeten, God verlaat u niet." Mijn vraag is: Als ik God nu wel verlaat, verlaat Hij mij dan nog niet?


Antwoord

Natuurlijk is de belofte ''God verlaat u niet'' een belofte voor diegenen die hun heil bij God zoeken. Ongelovigen en goddelozen verlaat Hij wel terdege (zie bijv. 2 Kronieken 15:2) Het is dus een geloofsbelofte.

Als de gelovigen echter God verlaten (en dat doen zij helaas nog al te vaak) dan kan God zeker daarover ook Zijn ongenoegen laten blijken. Er kan dan zowel een gevoel van Godsverlating zijn als blijken van verlating. Bijvoorbeeld toen Israël (Achan) van de buit van Jericho stal. De belofte aan Jozua was: Ik zal u niet begeven of verlaten, maar de mannen van Israël werden toen wel geslagen door Ai.

Hij verlaat de Zijnen echter nooit totaal en finaal, maar Hij brengt ze weer tot Hem terug (ondanks onze ontrouw), zodat zij ook weer weten en  ervaren: Hij verlaat mij niet!

Ds. J. L. Schreuders

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.L. Schreuders

  • Geboortedatum:
    24-08-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Boven-Hardinxveld
  • Status:
    Actief
175 artikelen
Ds. J.L. Schreuders

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Is het slecht voor een meisje als zij een relatie begint met een jongen die negen jaar ouder is? Ik heb er zelf geen problemen mee, maar mijn ouders willen dat ik er mee stop. Terwijl andere volwassen...
1 reactie
29-04-2020
Refoweb, jullie hebben een fantastische site. Kunnen jullie ook niet zoiets als Crosspoint maken en dan voor de reformatorische gezindte?
Geen reacties
29-04-2008
Bij deze mijn vraag; ik ben er al erg lang mee bezig of ik een kind van God ben en zo nee, hoe ik dat dan kan worden? Eigenlijk al zolang ik me kan herinneren, in meer of mindere mate, maar ik merk da...
Geen reacties
29-04-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering