Belijdenis overdoen

Ds. C.G. Vreugdenhil / Geen reacties

24-04-2004, 00:00

Vraag

Het schijnt dat je als belijdend lid van een bepaalde gemeente je wilt over laten schrijven naar een gereformeerde gemeente, je dan "je belijdenis over moet doen". Ofwel: nogmaals "ja" zeggen op de vragen van Voetius. Is dit zo en wat is hier de reden van? Je doet toch eenmaal openbare belijdenis des geloofs?


Antwoord

Je doet niet opnieuw belijdenis van het geloof. Als je met de Schrift en de gereformeerde belijdenis hebt ingestemd, hoef je dat niet over te doen. Het gaat bij de vragen van Voetius in dat geval vooral om het je stellen onder het opzicht van de kerkenraad van de plaatselijke gemeente. Overigens kan het nooit kwaad om je instemming met Schrift en belijdenis te bevestigen. De Bijbel roept ons op om voortdurend Zijn Naam te belijden voor de mensen. Ik zou daar maar geen probleem van maken.

Ds. C. G. Vreugdenhil

Lees meer artikelen over:

belijdenis
Dit artikel is beantwoord door

Ds. C.G. Vreugdenhil

  • Geboortedatum:
    02-04-1946
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Houten
  • Status:
    Actief
227 artikelen
Ds. C.G. Vreugdenhil

Bijzonderheden:

Emeritus-predikant

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Beste dominee C. Harinck. Op dit moment ben ik erg ongelukkig op mijn werk. De reden daarvan is dat ik steeds moet horen hoe Gods heilige naam misbruikt wordt. Met Gods hulp mag ik ze erop aanspreken ...
18 reacties
24-04-2018
Ik vind het vreemd dat veel vrouwen met vlechten in refokringen tegen het dragen van een broek zijn, terwijl dat nergens in de bijbel verboden wordt. Wel staat in Timotheus dat het beter is dat vrouwe...
Geen reacties
24-04-2005
Kan iemand die daar mee bekend is een gedegen mening geven over de werken van E. W. Hengstenberg en Edward Joseph Young? Dat kan me hopelijk wat helpen.
Geen reacties
24-04-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering