Geen uitverkiezing voor hel

Redactie Refoweb / Geen reacties

03-11-2023, 09:32

Vraag

Ik zat pas een video te kijken over de vrije wil. Op een gegeven moment zegt de spreker dat God bepaalde mensen heeft gekozen om naar de hel te gaan. De persoon probeerde het zo goed mogelijk uit te leggen in de video, maar ik snap het nog steeds niet eigenlijk. Mijn vraag is nu: als God ervoor heeft gekozen dat bepaalde mensen naar de hel gaan, kunnen zij dan überhaupt gered worden terwijl Jezus voor ons is gestorven?


Antwoord

De Dordtse Leerregels leggen het prachtig en evenwichtig uit: "God verkiest geen mensen om ze verloren te laten gaan, maar Hij laat sommigen in hun boosheid en hardigheid liggen".

Meer daarover kun je lezen in de artikelen over 'vrije wil' en 'Uitverkiezing', bijvoorbeeld deze:

 

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2367 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe kan ik mijn pubers loslaten? Ontzettend moeilijk heb ik het. Misschien vindt een ander het onzin, maar regelmatig moet ik huilen als mijn twee pubers van 13 en 14 naar school gaan. Niet dat er iet...
3 reacties
02-11-2012
Geachte ds. A. van Vuuren, Hartelijk dank voor u beantwoording. Ik begrijp uw antwoord, echter als het karakter van de prediking voornamelijk gericht is op: "Pas op dat je je niet bedriegt" met daarna...
Geen reacties
02-11-2006
Als Christus in de Bijbel zegt het Licht der wereld te zijn, hoe kan het dan dat Christus in sommige preken wordt omschreven als “de meest verborgen Persoon?”
Geen reacties
02-11-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering