Evangeliseren in eigen kring

Redactie Refoweb / Geen reacties

22-06-2020, 12:33

Vraag

Hoe kan ik tegenover ongelovigen in eigen kring Gods licht laten stralen? Het is supermoeilijk, omdat veel mensen de Bijbel theoretisch kennen, maar God Zelf niet. Het maakt zelfs dat ik soms niet over God durf te spreken, want ik weet geen ingang. Ik voel de broosheid van het leven soms erg en voel me daarin best wel eenzaam. Ook onder medegelovigen vind ik hierin weinig herkenning. God heeft ons/mij niet nodig, maar ik heb het gevoel dat als niemand de waarheid vertelt, iedereen verloren zal blijven! Terwijl ik uit ervaring weet hoe rijk God je wil maken.


Antwoord

Om je maar direct uit de kramp te halen... bij de wederkomst van Christus zal er niemand teveel of te weinig zalig (zijn ge)worden. Zeker, evangeliseren (beter nog: getuigen!) -ook in eigen kring- is noodzakelijk, maar het loopt God echt niet uit de hand als wij tekort schieten. Lees ook deze artikelen:

www.refoweb.nl/vragenrubriek/19621/evangeliseren-onder-christenen

www.refoweb.nl/vragenrubriek/22321/uitkomen-voor-bekering

www.refoweb.nl/vragenrubriek/27022/mensen-geloven-mijn-geloof-niet-2-

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2369 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een moeilijke, liefdeloze jeugd gehad met mishandeling en emotionele verwaarlozing. Daar heb ik goede professionele hulp voor. Het geloof blijft lastig voor me. Door de jaren heen ben ik gaan g...
6 reacties
22-06-2021
In Handelingen 16 vers 31 staat dat de stokbewaarder zal zalig worden “Gij en uw huis”. Maar de bekering is toch iets persoonlijks?
Geen reacties
22-06-2004
De Bijbel roept meer dan eens op om God te zoeken, zowel in het Oude als het Nieuwe Testament. Vaak staat er dan ook bij dat Hij ook te vinden is. Mijn vraag is echter: hoe moet je God zoeken, zodanig...
5 reacties
22-06-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering