Na trouwen verschillende doopvisie

Ds. G.J. Noordermeer / Geen reacties

16-04-2019, 10:38

Vraag

Wij, jong echtpaar (HHK), verschillen van mening over de doop. Dat was overigens niet het geval toen wij trouwden. We hebben gedurende de tijd dat we de doop onderzochten, bewust geen belijdenis gedaan. We respecteren elkaars standpunt hierin, maar het zorgt wel voor praktische problemen. Zoals: moeten we nu allebei naar een andere kerk gaan? Of moet de een zich schikken naar de ander? Wat doen we als er kinderen komen? Kunnen we toch belijdenis doen, maar onze kinderen niet laten dopen? Wat gebeurt er in zo’n geval binnen de HHK?


Antwoord

Geacht echtpaar,

De vragen die jullie stellen geven mij aan dat deze situatie veel hoofdbrekens oplevert. Het gesprek (misschien al discussiërend?) over een gewichtig onderwerp als de heilige doop is behoorlijk pittig en helemaal als er verschil van ‘standpunt’ over zo’n belangrijk sacrament ontstaat. Een onderling verschil dat voor allerlei praktische problemen zorgt... Heftig!

Hoe verder? Ik zou samen naar jullie predikant gaan om dit te bespreken. Als ik jullie predikant zou zijn, zou ik eerst goed willen weten wat er vanaf jullie trouwen gebeurd is. Als dat pas helder is, wordt het tijd voor die andere vragen.

Sterkte in alle dingen en van harte Gods zegen toegewenst,
Ds. G. J. Noordermeer

Dit artikel is beantwoord door

Ds. G.J. Noordermeer

  • Geboortedatum:
    08-06-1984
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Status:
    Inactief
16 artikelen
Ds. G.J. Noordermeer

Bijzonderheden:

Emeritus


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe kon Jezus Zijn lijden overzien en doorstaan? Kon dat omdat Hij wist dat er een einde aan zou komen en Hij de dood zou overwinnen en ooit weer terug kon/mocht naar Zijn Vader?
Geen reacties
15-04-2022
Ik ben een meisje van 16 en ik ben verliefd op een vrouw van 23. Ik logeer in een logeerhuis en daar heb ik haar leren kennen: zij werkt daar. Ik logeer daar ongeveer een keer per maand. Ik zie haar d...
Geen reacties
15-04-2009
Wij zijn een pasgetrouwd stel. Ook heb ongeveer vijf weken geleden een miskraam gehad en sindsdien ben ik elke twee weken ongesteld. is dit normaal? Kan hier wat aangedaan worden?
Geen reacties
15-04-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering