Jezus twijfelde niet

drs. J. Hoekman / Geen reacties

07-03-2019, 12:45

Vraag

Met mijn kring van de studentenvereniging behandelen wij het boek “God is goed” van James Bryan Smith. In een hoofdstuk schrijft hij dat Jezus, doordat Hij volledig mens is geweest, met ons mensen mee kan voelen in alle verleidingen etc. die het aardse leven ons te bieden heeft. Tot zover konden wij met hem mee komen in zijn gedachtengang. Vervolgens stelde hij dat “Jezus ook in onze twijfel mee kan voelen omdat Hij Zelf ook twijfelde.” Dit laatste werd echter -en helaas- niet bijbels onderbouwd door Smith. Wij vroegen ons daarom af of Jezus inderdaad wel kón twijfelen, Hij is immers God. Zou u het antwoord met bijbelteksten willen onderbouwen?


Antwoord

Daar kan ik heel kort in zijn. Jezus is inderdaad in alles aan ons gelijk geworden behalve dan dat Hij niet zondigde. Omdat Hij als zondeloos mens in voortdurend contact stond met de Heilige Geest was Hij in alles aan de wil van God Zijn Vader gehoorzaam.

Als we dan in Jacobus 1: 6 lezen: “Immers, wie twijfelt, lijkt op een golf van de zee, die door de wind voortgestuwd en op- en neergeworpen wordt, want zo iemand moet niet denken dat hij iets ontvangen zal van de Heere” (HSV), DAN is mijn conclusie: Jezus twijfelde niet en ging Zijn weg in volledige gehoorzaamheid aan de Vader.

Met broederlijke groet,
Ds. J. Hoekman,
Van de Ark op Urk

Dit artikel is beantwoord door

drs. J. Hoekman

  • Geboortedatum:
    27-01-1962
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Urk
  • Status:
    Actief
107 artikelen
drs. J. Hoekman

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik lees altijd dat je blij mag zijn dat je gemeenschap met elkaar kunt bewaren tot in het huwelijk. Mijn probleem: ik heb al ruim een jaar verkering en heb nooit de behoefte gehad aan meer. Soms vraag...
Geen reacties
07-03-2003
Als God ons gebed niet verhoort, is dat dan kwalijk bidden? Dat staat toch in Jakobus 4?
Geen reacties
07-03-2004
Enige tijd geleden woonde ik een kerkdienst bij waarin de predikant de aanwezigen opdroeg om voortaan, de rest van hun leven, dagelijks een hoofdstuk uit het Bijbelboek Openbaring te lezen. In dezelfd...
2 reacties
07-03-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering