Details van kleding priester

drs. J. Hoekman / Geen reacties

19-09-2016, 11:43

Vraag

Ik heb een vraag over de kleding van de priester. Ik lees momenteel het boek Exodus en in hoofdstuk 39 lees ik alle details waar de priesterkleding aan moest voldoen. Nu zal alles een bedoeling hebben, maar de vraag die bij mij opkomt is: waarom zou God, Die zoveel groter en verhevener is dan wij, waar de volken slechts een stofje aan de weegschaal zijn, laat staan hoe nietig wij zijn, Zich (ik bedoel het niet oneerbiedig) druk maken om die kleine details op kleding? Zeker als je bedenkt hoe enorm groot het heelal is en God nog groter is dan het heelal, dan gaat dat mijn ratio ver te boven.


Antwoord

Ik wil dit beantwoorden met een tegenvraag: Waarom zou God zich bezighouden met zo’n nietig klein stofje dat mens heet? Prijs Hem ervoor! God heeft oog voor het kleine en de kleinen! God rekent niet in plaats en tijd, maar in eeuwigheid! 

Ps. Moet je de gedeeltes eens gaan lezen over de tabernakel! Heeft Kohlbrugge ook gedaan!

Ds. J. Hoekman,
De Ark op Urk

Dit artikel is beantwoord door

drs. J. Hoekman

  • Geboortedatum:
    27-01-1962
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Urk
  • Status:
    Actief
107 artikelen
drs. J. Hoekman

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn zus zat zondag in de kerk (Ger. Gem.) en er werd avondmaal gevierd. Nu is mijn zus erg met het geloof bezig en in de preek voelde ze sterk dat ze ook aan mocht gaan. Nu had ze alleen een donker r...
Geen reacties
19-09-2004
Aan dhr. Van Heijningen. Ik heb hulp nodig. Ben vreselijk depressief. Nu dring ik het elke dag weg. Ik ben een wrak. Al mijn lusten maken het nog erger. Hoe kan ik ooit terug naar God en naar mezelf?
Geen reacties
19-09-2017
Mag een chirurg zomaar 2500 euro extra vragen voor een reconstructie na behandeling van borstkanker? Wat ik bedoel is: zwart betalen zonder dat je er iets van zou terugkrijgen van je ziektekostenverze...
Geen reacties
19-09-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering