Gevolgen van misbruik voor verkering

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

12-02-2016, 10:26

Vraag

Ik ben een paar jaar lang misbruikt door mijn broer (seksueel). Ik had een vriendje, maar elke keer als hij mij aanraakte sloot ik me voor hem af. Het is nu helaas uit. Heeft u tips om hier mee om te gaan?


Antwoord

Beste vragenstelster,

Je schrijft dat je een paar jaar lang bent misbruikt door je broer. Dat is echt ernstig wat je broer je heeft aangedaan. Daarin is je broer heel erg fout en verkeerd geweest. Dat had hij beslist niet mogen doen. Weten je ouders ervan? Hoe ga je nu met je broer om? 
 
Door het misbruik van je broer ben je op een erg verkeerde manier met seksualiteit in aanraking gekomen. Het is te begrijpen dat als je vriendje je aanraakte je jezelf helemaal voor hem afsloot.  

Ik kan je alleen maar adviseren om echt professionele hulp in te roepen om dit misbruik te verwerken. Praat er met iemand over die je kunt vertrouwen, bijv. je huisarts. Hij kan je dan ook doorverwijzen. Dit moet je echt doen zodat je het kunt leren verwerken en dat zal niet makkelijk zijn. Maar pas als je het verwerkt hebt, kun je je  openstellen voor een relatie met een jongen.

Heel veel sterkte,  
Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

seksueel misbruik
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe bereken je je gemiddelde cyclus? Doe je dit over drie maanden en dan middelen of neem je meer maanden?
Geen reacties
11-02-2012
Mijn man kijkt niet echt naar de kinderen om, vraagt ze niets, leeft niet mee. Geen aandacht voor verjaardagcadeaus enz. Heeft wel altijd vitterig commentaar op ze en ook uitbarstingen waarbij hij sla...
26 reacties
11-02-2013
Ik ben drie jaar geleden door de Heere zoekend gemaakt en heb soms momenten waarop ik mag weten dat God mij genadig is en mijn zonden vergeven zijn. En toch kom ik niet in dat leven in vrijheid. Bij b...
1 reactie
11-02-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering