Nat ondergoed

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

26-12-2009, 14:00

Vraag

Telkens verlies ik vocht en soms slijm uit mijn vagina. Erg vervelend om steeds nat ondergoed te hebben. Kun je dit tegengaan door bekkenbodemspieroefeningen te doen? Welke oefeningen kun je dan doen?


Antwoord

Bij vaginaal vochtverlies is de eerste vraag: waar komt het vandaan. Wanneer het urine is, spreken we over incontinentie. De vraag is dan wat voor soort incontinentie. Daarvoor moet je de huisarts bezoeken. Soms is bekkenbodemoefentherapie een goede optie. Bespreek dit met je huisarts.

Hier lijkt meer sprake van vaginale afscheiding. De ene vrouw heeft dat meer dan de andere. Soms is er een speciale oorzaak in het spel, bv. eeen vaginale infectie. Wanneer je veel vaginale afscheiding hebt kun je met je huisarts bespreken of er reden is voor verder onderzoek, en wat de behandelopties zijn. Oefentherapie heeft bij vaginale afscheiding geen zin.

Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Welke beroepen in de sociale dienstverlening kunnen te maken krijgen met zondagsarbeid?
Geen reacties
26-12-2004
Ik ken een aantal christenen en die reizen op zondag met de trein. Zelf denk ik dat dat niet goed is omdat je op zondag niet mag werken, maar je dus ook niet andere mensen voor je laat werken. Op zich...
Geen reacties
26-12-2004
Aan Petra van Bodegraven. Ik las in je antwoord: “Wanneer dat zo is dan ben ik bang dat het meer met jezelf te maken heeft dan met hem.” Kun en wil je hier a.u.b. dieper op ingaan, uitleg en advies? I...
Geen reacties
26-12-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering