In een vraag die ds. Heikamp beantwoord heeft, heeft de vragensteller het over e...

Ds. J.D. Heikamp / Geen reacties

29-08-2006, 00:00

Vraag

In een vraag die ds. Heikamp beantwoord heeft, heeft de vragensteller het over een Bijbelgedeelte waarin staat dat God een mens maar twee keer waarschuwt. Hij bedoelt Job 33 vers 14 en 29. Mijn vraag is hoe deze teksten zijn bedoeld.

Antwoord

Of de vragensteller deze tekst heeft bedoeld is mij niet duidelijk omdat hij hem niet noemt. Ik ben daarom niet ingegaan op de tekst uit Job 33: 14 en 29. Volgens de kanttekening is de betekenis dat de Heere niet gehouden is om aan ons rekenschap af te leggen van Zijn daden. Maar dat Hij door Zijn vriendelijke goedheid het toch vaak doet als het Hem belieft. Dat wordt echter door velen niet waargenomen of opgemerkt.

"Eens of tweemaal" moet u niet letterlijk nemen. In vers 29 lezen we weer van twee andere getallen nl: "twee of driemaal". En in Leviticus worden de getallen van "vijf en honderd" genoemd. Het betekent: "vaak". Het wijst op Gods geduld met zondaren. Maar er komt wel een einde aan Zijn geduld.

Geen acht te geven op de vele roepstemmen van de Heere is erg en daar worden we voor ter verantwoording geroepen. Wat een noodzaak om niet te rusten voordat we in Christus geborgen zijn bij God, door het zaligmakend geloof.
 
Hartelijk gegroet,
Ds. J. D. Heikamp

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.D. Heikamp

  • Geboortedatum:
    09-11-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Staphorst
  • Status:
    Actief
283 artikelen
Ds. J.D. Heikamp

Bijzonderheden:

Emeritus

website: http://dsheikamp.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb ongeveer vijf jaar geleden een paar keer seks gehad met hoeren. Ik keek in die tijd ook heel veel porno. Nu heb ik hier heel veel spijt van en ik bid nog steeds met enige regelmaat om vergeving...
1 reactie
29-08-2019
Ik zit de laatste tijd met een lastig probleem. Het klinkt misschien raar, maar ik heb vaak moeite met slikken, als ik bijv. drink. Als ik ergens drink, drink ik niet prettig, omdat ik er op ga letten...
2 reacties
29-08-2009
In hoeverre is het gebruik van seksuele speeltjes binnen het huwelijk goed? Het samen genieten, geslachtsgemeenschap hebben, maar ook samen spelen met dat soort dingen is erg fijn.
Geen reacties
29-08-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering