Moeder worden niet zien zitten

Redactie Refoweb | Geen reacties | 07-10-2024| 08:04

Vraag

Ik ben een jonge vrouw van halverwege de twintig en worstel al enkele jaren met het feit dat ik het eigenlijk niet zie zitten om moeder te worden. Ik ben bang voor de verantwoordelijkheid en de vele zorgen die het met zich mee kan dragen. Mijn hoofd loopt nu al over met alle (sociale en zakelijke) verplichtingen. Ik ben heel gevoelig en niet zo sterk. Ik zie het moederschap echt niet zitten.

Mijn partner vindt dat ik het los moet laten en moet vertrouwen op wat de toekomst gaat brengen. Maar mijn visie hierop verandert niet. Ik durf het gewoon niet aan. Is het dan een zonde om bewust kinderloos te blijven? Of zou de Heere het ook goed vinden vanwege de vele (psychische) zorgen die ik hierin zie en heb? Ik hou wel van kinderen en vind het leuk om voor mijn neefjes en nichtjes te zorgen, maar dat verandert niets aan mijn kijk hierop. Ik bid wel veel.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Antwoord

Je kunt vast meer met de antwoorden op soortgelijke vragen met de tag 'Kinderwens'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2453 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Terug in de tijd

Gewantrouwd Godsbeeld

Veel houd ik mij bezig met het verstandelijk doorgronden van hoe dingen in het dagelijks leven voor komen. Vorig jaar is het Woord van God mij alles waard geworden. Dit bracht een grote verlichting in...
2 reacties
05-10-2018

Als christen naar de moskee

Mag je als christen naar de moskee, op excursie bijvoorbeeld, en dan je schoenen uitdoen? Of ‘buig’ je dan eigenlijk voor een vreemde god? (“gij zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben”).
Geen reacties
05-10-2020

Israëlieten tot lichaam van Christus

Ik heb pas een lezing via internet gehoord waarin werd gezegd dat de gelovigen van nu de gemeente, het lichaam of de bruid van Christus zijn. Toen werd er gezegd dat Israël daar niet bij hoort, want d...
Geen reacties
05-10-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering