Andere kijk op Heilig Avondmaal

Redactie Refoweb | Geen reacties | 04-10-2024| 08:49

Vraag

In de Bijbel is gist een beeld van de zonde. Gezuurde, gedesemde broden worden echter gebruikt bij de viering van het Heilig Avondmaal. Mijns inziens is dit niet juist. Zouden kerken moeten overwegen om ongezuurde broden te eten bij het Heilig Avondmaal? Het brood is op zichzelf niets, maar is wel een symbool voor het lichaam van Christus. Als we dat met gist (zonde) vermengen lijkt me dat heel verkeerd! En daarnaast, moet het Heilig Avondmaal niet in de avond worden gevierd? Het heet niet voor niets Heilig AVONDmaal.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Antwoord

Je conclusie met betrekking tot het zuurdesem klopt niet helemaal. In Mattheüs 13 en Lukas 13 wordt het zuurdesem vergeleken met het Koninkrijk der hemelen. In positieve zin dus. Zie verder deze artikelen:

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2453 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Terug in de tijd

Neurotische persoonlijkheidsorganisatie

Graag zou ik willen weten wat het verschil is tussen een persoonlijkheidsstoornis en een persoonlijkheidsorganisatie. Ik heb de diagnose neurotische persoonlijkheidsorganisatie gekregen.
Geen reacties
04-10-2016

Onchristelijke jongen

Ik zit nu ongeveer zes maanden met een jongen. Ik vond hem eerst niet echt leuk ofzo, gewoon vrienden. Op een gegeven moment werd het meer... maar ik ben nooit verliefd op hem geweest. Op de een of an...
Geen reacties
04-10-2011

Eenvoudig bidden

Ik las een christelijke roman. In dat boek trof mij het eenvoudige geloof van een man met het syndroom van Down. Later had ik een dik boek van Comrie: “Leer mij bidden”, vol aanwijzingen hoe ik bidden...
4 reacties
04-10-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering