Serieuze relatie met ongelovige man

Ds. A.A. Egas / Geen reacties

13-09-2024, 10:52

Vraag

Sinds meer dan een jaar heb ik nu een serieuze relatie met een ongelovige man. We hebben elkaar ontmoet op een datingsite voor mensen met een beperking. Zelf zit ik in een rolstoel, hij heeft een heel licht verstandelijke beperking (ik lichte kenmerken van autisme erbij en open rug). Nu ben ik heel dankbaar en gezegend dat hij soms ook mee wil naar de kerk! En hij vindt mijn geloof ook heel interessant. We hebben ook al gesproken over trouwen en hij zei dat hij best in de kerk zou willen trouwen. Nu is mijn vraag: zou ik van de Heere verder met hem mogen? Ik hoor hier graag iets over.

Vriendelijke groet, een gelovige vrouw.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Antwoord

Geachte zuster,

Uw vraag is niet gemakkelijk te beantwoorden, omdat ik niet uit uw korte omschrijving van uw vriend kan opmaken hoe hij zich nu werkelijk verhoudt tot de Heere.

Laat ik er dit met alle voorzichtigheid van zeggen. Het is een groot geschenk wanneer we iemand ontmoeten met wie we vriendschap mogen sluiten. Ik kan me in uw situatie voorstellen dat u daar dubbel blij mee bent. U schrijft dat u een gelovige vrouw mag zijn, dat betekent dat Christus alles voor u geworden is.

Nu moet ik heel eerlijk tegen u zijn, als uw man de Heere niet vreest dan is hij nog een vijand van uw Zaligmaker. In dat licht schrijft de apostel dan ook in liefde: “Trekt niet een ander juk aan met de ongelovigen; want wat mededeel heeft de gerechtigheid met de ongerechtigheid, en wat gemeenschap heeft het licht met de duisternis?” Zie 2 Korinthe 6:14. Hij wijst er ons op dat we als gelovige (in uw geval) niet een huwelijk moeten aangaan met een ongelovige. 

Er is alle reden tot dankbaarheid dat hij met u naar de kerk wil gaan. Bid of de Heere de prediking aan zijn hart wil zegenen. U schrijft ook dat hij in de kerk wil trouwen. Ook dat is een fijne toezegging, maar ons huwelijksformulier gaat er van uit dat de man en de vrouw samen de Heere vrezen. Leest u maar eens de vragen die u moet beantwoorden voor Gods aangezicht als uw huwelijk in Zijn Huis wordt bevestigd.

Ik zou u dringend willen raden nog niet te trouwen. Maar bijvoorbeeld met uw man op belijdeniscatechisatie te gaan, biddend of de Heere die periode wil zegenen en uw vriend tot het geloof in Christus wil brengen. Zou de Heere daarin niet de Verhoorder van jullie gebeden zijn?

Vraag Hem om wijsheid, die Hij u naar Zijn belofte schenken wil: “En indien iemand van u wijsheid ontbreekt, dat hij ze van God begere, Die een iegelijk mildelijk geeft, en niet verwijt; en zij zal hem gegeven worden”, Jacobus 1:5. Ga zo de weg achter Hem aan.

Met een hartelijke groet en Gode bevolen,
Uw ds. A. A. Egas

Lees meer artikelen over:

relatie met niet-gelovige
Dit artikel is beantwoord door

Ds. A.A. Egas

  • Geboortedatum:
    30-05-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Damwoude
  • Status:
    Actief
87 artikelen
Ds. A.A. Egas

Bijzonderheden:

Bekijk ook:



Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb ontslag genomen bij mijn andere werkgever omdat de baas mij leuk vond. Ik werk nu echter bij een onchristelijke organisatie waar altijd de radio aanstaat. Soms vind ik het moeilijk hiermee om t...
Geen reacties
12-09-2016
Hoe weet je of je Gods nabijheid, vrede en liefde écht ervaart, of dat het 'gewoon' schijn is? Hoe weet je dat verschil? Ik hoor mensen om mij heen wel eens zeggen: Ja, maar als je God vóelt hoeft dat...
Geen reacties
12-09-2006
Hoe kan je het verschil weten tussen wenselijk hopen of geestelijk geloven (betreffende toekomstverwachtingen)? Even ter verduidelijking een voorbeeld: mijn verlangen is om te trouwen met een man die ...
Geen reacties
12-09-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering