Gezangen in eredienst Hersteld Hervormde Kerk

Ds. P.D. van den Boogaard | Geen reacties | 09-09-2024| 10:45

Vraag

De Hersteld Hervormde gemeente van Rotterdam-Kralingse Veer zingt nu maximaal twee gezangen tijdens haar erediensten. Een nieuw tijdperk dient zich nu aan binnen de Hersteld Hervormde Kerk. Komen hierdoor de flanken niet nog meer uit elkaar te liggen? Aan een predikant uit de HHK.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Antwoord

Inderdaad werd deze week bekend dat door de HHG Rotterdam-Kralingse Veer besloten is om gezangen te laten zingen in de eredienst. Deze gemeente maakt gebruik van de bestaande (kerkordelijke) ruimte (artikel XI en XIII van de kerkorde, red.). In de Hersteld Hervormde buitengewone wijkgemeente Katwijk Benjamin werden immers al van oudsher gezangen gezongen. Er breekt in die zin dus geen nieuw tijdperk aan.

Hervormd-Gereformeerden hadden in de oude Nederlandse Hervormde Kerk altijd te maken met de (enorme) breedte van de Nederlandse Hervormde Kerk. Denk bijvoorbeeld aan de geruchtmakende zaak rondom de vrijzinnige prof. P. Smits in 1959. Na 2004 werd de kerk veel meer gelijksoortig omdat in de HHK zich alleen Hervormd-Gereformeerden verenigden. Dat betekent echter niet dat al die Hervormd-Gereformeerden in 2004 hetzelfde waren en ook niet dat die in de afgelopen twintig jaar allemaal hetzelfde zijn geworden. Wellicht worden die verschillen nu weer meer zichtbaar.  

Met vriendelijke groet,
Ds. P. D. van den Boogaard

Lees meer artikelen over:

gezangen
Dit artikel is beantwoord door

Ds. P.D. van den Boogaard

  • Geboortedatum:
    24-08-1988
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Poederoijen & Loevestein
  • Status:
    Actief
7 artikelen
Ds. P.D. van den Boogaard

Bijzonderheden:

Beleidsadviseur kerkrecht HHK


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Terug in de tijd

Iedere dag hoofdpijn

Onze zoon van 11 jaar heeft al jaren iedere dag hoofdpijn. Hij staat er iedere morgen mee op en vaak zakt het in de loop van de dag af. Ben al eens naar de oogarts geweest, maar zijn ogen waren prima....
2 reacties
09-09-2013

Gescheiden vrouw met kind

Ik ben een gescheiden moeder van 26 jaar. Sinds drie en half jaar ben ik gescheiden van mijn ex-man, omdat hij niets meer met het geloof of de kerk te maken wilde hebben. Ook ik mocht niet meer naar k...
3 reacties
09-09-2015

Doopbewijs

Onze zoon wil naar een andere gemeente en vraagt hiervoor zijn doopbewijs. Wij zijn RK en hij is al gedoopt. Waar is dat doopbewijs dan voor nodig?
1 reactie
09-09-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering