Second love in kerk

Redactie Refoweb / 1 reactie

24-07-2024, 07:59

Vraag

Ik walg van de kerk, dat wil zeggen: van de vele zonden die er worden gewettigd. Ik heb het bijvoorbeeld over second love. Daarvoor hoef je tegenwoordig echt niet meer op het wereldwijde web je toevlucht te nemen. Nee, de kerk zelf praat goed terwijl Jezus de norm hoog houdt en zegt dat alleen de dood scheiding brengt tussen man en vrouw. Nu worden er allerlei redenen aangewend om tweede huwelijken goed te praten, zelfs een onveilige huiselijke situatie is dan reden voor echtscheiding en natuurlijk ook voor overspel. Ik walg er van.

Dus mijn vraag is: is er nog een kerk die ook van tweede huwelijken walgt en getrouw is aan de gezonde leer van Jezus, anders blijf ik namelijk veel liever thuis.


Antwoord

De norm die u hanteert is niet die van Jezus en ook strikter dan die van de Bijbel. Belangrijke Schriftwoorden hierbij zijn Mattheüs 19: 3-9 en 1 Korinthe 7: 1-15.  Gods Woord maakt duidelijk dat in geval van overspel, echtscheiding is toegestaan. Een onveilige thuissituatie kan ook een vorm van overspel zijn. Denk aan incest en misbruik. Indien een kerkgenootschap in zo’n geval echtscheiding toestaat is dat in navolging van het Woord.

Lees ook de artikelen over 'Echtscheiding' en 'Hertrouwen' voor meer achtergrondinformatie.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2431 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
refoweb
05-08-2024 / 09:46
Een vervolgvraag op de bovenstaande vraag:

Dat overspel een grond voor echtscheiding is, blijkt duidelijk uit Matth. 5:32 en Matth. 19:9. Maar is het ook een grond voor hertrouwen, aangezien Rom. 7:2-3 en 1 Kor. 7:39 spreekt dat alleen de dood van de huwelijkspartner de grond is van hertrouwen?

Antwoord:

Daar wordt in een heel aantal vragen en antwoorden uitgebreid op ingegaan. En dit wordt verschillend uitgelegd en toegepast:

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/tag/hertrouwen/

Terug in de tijd

Geachte dominee Blankers. Lange tijd heb ik nagedacht over het antwoord dat u hebt gegeven op mijn vraag. U begreep inderdaad heel goed wat ik bedoelde. Soms word ik zo moe van mezelf. Buiten de grote...
3 reacties
23-07-2011
Als de wereld ongeveer 6000 jaar oud is. Hoe kan het dan dat er menselijke fossielen gevonden worden die 50.000 jaar oud zijn? Was er voor deze wereld dan nog een andere wereld?
Geen reacties
23-07-2004
Ik heb lang zitten nadenken en hier zit ik mee: 1. De uitverkiezing al voor je geboorte. Waarom zou je nog naar de kerk gaan, geld geven aan goede doelen etc? Alles is toch al voorbeschikt dus maak...
Geen reacties
23-07-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering