Tweedracht, sekten en muiterij begeren aan te richten

Redactie Refoweb / Geen reacties

12-06-2024, 08:05

Vraag

Wat wordt er precies bedoeld in het Heilig Avondmaalsformulier met: “Allen die tweedracht, sekten en muiterij in de kerken en wereldlijke regeringen begeren aan te richten”; en dan bedoel ik het woordjes muiterij. Wat wordt dáár specifiek mee bedoeld?


Antwoord

De uitleg staat in het hertaalde Avondmaalsformulier: “Allen die tweedracht (onenigheid, twist, verdeeldheid) zaaien en die weigeren gezag te aanvaarden in kerk en samenleving.” 

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2392 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik weet dat christenen niet gebonden zijn aan de voedselvoorschriften uit het Oude Testament, maar ik heb toch de neiging om varkensvlees te mijden omdat ik weet dat Jezus dat ook nooit gegeten heeft....
10 reacties
11-06-2012
In het dagelijks leven ben ik zowel sociaal als kerkelijk actief. En heb daarnaast ook een fijne vriendengroep, met fijne en goede vriendschappen. Verder studeer ik nog en loop ook stage. Bij dat laat...
1 reactie
11-06-2014
Ik heb een pijnlijk gevoel aan de binnenkant van bovenarm links. Er op drukken geeft geen verdere pijn. Druk op de oksel ook niet. Het is een zeurende pijn. Wat zou dat kunnen zijn?
Geen reacties
11-06-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering