Reageren op bastaardvloek

Redactie Refoweb / 2 reacties

03-04-2024, 08:11

Vraag

Ik vind het heel moeilijk om wat tegen mensen te zeggen als ze een bastaardvloek gebruiken. Voor mijn gevoel gebeurt het uit onwetendheid. Zelf doe ik ook wel dingen die niet goed zijn. En als ik dan een ander wel moet waarschuwen vind ik dat heel moeilijk. Ik heb er wel last van als ik niks heb gezegd.


Antwoord

Dat is te lezen in de vragen en antwoorden met de tag 'Vloeken'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2356 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Tonny
03-04-2024 / 12:37
Ik zeg er in principe niets van, wel bid ik op dat moment in stilte voor deze persoon om vergeving. Althans, bij niet-christelijke personen. Bij christenen zou ik dat gesprek makkelijker aangaan, maar een ieder staat daar ook anders in (elke woorden wel/ niet oké zijn). Ik ken iemand die geen 'joh' zegt, want dat is afgeleid van 'goh' wat weer een afkorting is van God, en dus een vloek. Dat gaat mij te ver.

Dus ja, bastaardvloeken... het is een waar grijs gebied. Maar ik zou er rekening mee houden als ik iemand in gewetensnood breng
Huisje_op_de_hei
04-04-2024 / 13:56
Bastaardvloeken.... ik heb weer wat geleerd. Daar heb ik nooit echt over nagedacht. Tot je zo'n vraag tegenkomt bij Refoweb.
Ik vind het ergens een beetje muggenziften als ik eerlijk ben. Mag je dan geen potjandorie, bah of getverderrie meer zeggen? Ik zeg toch wel graag iets als het mij tegenzit (een vervelende bumperklever ofzo..)!

Ik heb meer moeite met mensen die openlijk de naam van Jezus of God vloeken.
Dan zoek ik wel naar een gelegenheid om iets te zeggen; wat ik ook niet altijd makkelijk vind. En soms moet je de confrontatie niet aangaan. Bijvoorbeeld bij agressieve personen.
Je kunt op dit bericht reageren. Klik hier om in te loggen.

Terug in de tijd

Wat is precies het verschil tussen de kerken Chr. ger. en Ger. gem in Ned? Mijn zus is lid geworden bij de Chr. Ger. Nu zou ik wel eens willen weten wat het verschil precies is.
Geen reacties
02-04-2003
Zouden jullie ook met zakelijke argumenten kunnen uitleggen waarom seks binnen het huwelijk hoort? Niet met argumenten gebaseerd op de Bijbel, want daar ga je niet-christenen niet mee overtuigen. Zelf...
Geen reacties
02-04-2020
Aan een reformatorische predikant. In de reformatorische wereld zijn de kerken totaal geen afspiegeling van de gemeenten in de Bijbel, het is in alle facetten anders. Heel veel bijbelse gronden worden...
4 reacties
02-04-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering