Jezus voor 2030 terug

Redactie Refoweb | 2 reacties | 09-11-2023| 08:01

Vraag

Ik kwam pas een video tegen waar iemand zei dat Jezus voor 2030 terug zal komen. Hij zei dat omdat er in ‭‭2 Petrus‬ ‭3:8‬ ‭staat: "Maar laat vooral dit u niet ontgaan, geliefden, dat één dag bij de Heere is als duizend jaar en duizend jaar als één dag." En in Hosea 6:2-3 staat: "Na twee dagen zal Hij ons levend maken, op de derde dag zal Hij ons doen opstaan en zullen wij voor Zijn aangezicht leven. Dan zullen wij kennen, wij zullen ernaar jagen de HEERE te kennen! Zijn verschijning staat vast als de dageraad. Ja, Hij komt naar ons toe als de regen, als late regen, die het land natmaakt."

Hij zei omdat Jezus in het jaar 30 jaar is gestorven en in Hosea 6:2-3 staat dat na twee dagen Hij ons levend zal maken, en één dag is als 1000 jaar. Dan is twee dagen 2000 jaar en 2000 + 30 is 2030. Hoe moet ik hier tegen aan kijken? Is het waar wat de persoon in de video zei? Een vraag aan een dominee uit de HHK of Ger. Gem.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Antwoord

Laat je door dit soort flauwekul niet bedriegen. De Bijbel is hierin zeer helder: "Maar die dag en dat moment is aan niemand bekend, ook aan de engelen in de hemel niet, ook aan de Zoon niet, maar alleen aan de Vader." (Markus 13:32). Verwacht Christus iedere dag. Want niemand heeft de garantie dat hij morgen nog leeft. We moeten dus zeker zijn van onze zaligheid en ingaan op zijn liefdesaanbod. En wie tot Hem komt zal niet uitgeworpen (afgewezen) worden.

Lees voor meer informatie de artikelen met de tag 'Wederkomst'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2453 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Davinci83
09-11-2023 / 08:59
De 'dag en de ure' weten we niet, maar over het jaar wordt niet gesproken. Wellicht is het op dat niveau wel te traceren..
Samanthi
09-11-2023 / 15:26
Die jaartelling is niet zo precies en door mensen verzonnen, de Joodse jaartelling is heel anders, net voor het jaar 2000 had je ook van die berekeningen, maar die uitdrukking bedoeld dat er bij de Heere geen tijd is zoals bij ons, maar stel dat je het precies weet, wat baat het u? Kies dan heden Wie gij dienen zult...
Als je hart stopt met kloppen is het voor jou eeuwigheid.
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Terug in de tijd

Man liegt alles bij elkaar

Mijn man en ik hebben samen een kind. Tijdens ons huwelijk kwam ik erachter dat hij zware pornoproblemen heeft en alles bij elkaar liegt. Het maakt niet uit waar het over gaat. Voordat we getrouwd war...
3 reacties
08-11-2019

Overprikkeld door goede vriendin

Ik ben een tienermeisje en heb een heel goede vriendin waar ik al jaren mee optrek. Door de jaren heen merk ik dat er iets is waar ik erg moeite mee heb. Ze geeft veel ‘prikkels’ af en vergt veel aand...
Geen reacties
08-11-2016

Door geloof, uit geloof en in geloof

Aan ds. J. D. Heikamp. Een vraag over de woorden: door geloof, uit geloof en in geloof. Deze woorden kom ik wel eens tegen als ik in de Bijbel lees. Ook in Romeinen 3: 25-31, daar staat: “Welken God v...
Geen reacties
08-11-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering