Tegenstrijdige leeftijden Ahazia

Redactie Refoweb / 1 reactie

25-09-2023, 08:02

Vraag

"Twee en twintig jaren was Ahazia oud, als hij koning werd, en regeerde een jaar te Jeruzalem; en de naam zijner moeder was Athalia, de dochter van Omri, den koning van Israël" (2 koningen 8:26). "Twee en veertig jaar was Ahazia oud, toen hij koning werd, en hij regeerde een jaar te Jeruzalem; en de naam zijner moeder was Athalia, een dochter van Omri" (2 kronieken 22:2). In het ene vers is hij 22 en de andere 42. Hoe kan dat?

ADVERTORIAL

Staan voor de beschermwaardigheid van het leven

Staan voor de beschermwaardigheid van het leven. Samen zorgen voor christelijke zorg en hulp. Inspireren om voor jezelf en de ander te zorgen. Drie pijlers waarop De christelijke zorgverzekeraar staat.

Lees verder...

Staan voor de beschermwaardigheid van het leven

Antwoord

Het antwoord is te lezen in het artikel 'De Bijbel is Gods onfeilbaar Woord'

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

1 reactie
Samanthi
25-09-2023 / 14:16
Er staan wel meer van die schrijffoutjes in, onze dominee zei pas het waarschijnlijker is dat Elkana een driejarige stier geofferd heeft, dan drie stieren.

2 Samuel 24

1 En de toorn des HEEREN voer voort te ontsteken tegen Israël; en Hij porde David aan tegen henlieden, zeggende: Ga, tel Israël en Juda.

Of

1 Kronieken 21

1 Toen stond de satan op tegen Israël, en hij porde David aan, dat hij Israël telde.


De eerste lijkt me de waarheid, Kronieken is pas achteraf geschreven.

Zo zijn er meer kleine foutjes, maar dat neemt niet weg dat de Bijbel de weg naar de Vader aanwijst door de Heere Jezus.

Terug in de tijd

Mijn verloofde en ik waren aan het discussiëren over het woord Psalm of Psalmen. Wij gaan binnenkort trouwen en weten onze trouwtekst al. Psalmen 46 vers 2 en 3a (SV). Ik zelf ben opgegroeid met de NB...
Geen reacties
23-09-2011
Ik gun het alle predikanten van harte, maar hoe kan het nou een roeping zijn om predikant te worden als er zo'n hoog salaris tegenover staat? Paulus leefde van giften!
6 reacties
23-09-2015
Voor mevrouw Joke Ronner-Wattel. Graag zou ik uw mening -uw antwoorden op eerdere vragen spreken mij aan en zijn zowel pragmatisch als theologisch helder beargumenteerd- willen teruglezen inzake de on...
1 reactie
23-09-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering