Onbijbelse droom

Redactie Refoweb / Geen reacties

25-04-2019, 10:03

Vraag

Een vriend van me vertelde me het volgende. Hij kreeg in zijn pubertijd een droom, waarbij hij Jezus zag bij de hemelpoort. Mijn vriend vroeg waar de hel was en Jezus opende een deur en liet een lege ruimte zien. Maar deze ruimte is leeg, zei mijn vriend. Jezus antwoorde: denk je dat ik ook maar iemand verloren laat gaan? Mooie droom, maar mijns inziens niet geheel Bijbels. Anderzijds, God is almachtig en beschikt hier wel over. Wat moet ik hier van denken?


Antwoord

Laten we het maar kort houden. Dromen zijn bedrog. De Bijbel vertelt een andere verhaal. Zie verder onderstaande artikelen:

www.refoweb.nl/vragenrubriek/tag/dromen

www.refoweb.nl/vragenrubriek/tag/hel

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2369 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Onze dominee schildert in zijn gebed altijd de mens af met een zeer diep zondebesef, tot benauwens toe en vraagt dan of de Heere in deze dienst het geloof wil geven aan deze mensen. Eigenlijk vraagt h...
Geen reacties
24-04-2006
Ik wil eigenlijk niet meer leven, maar dan moet ik voor God verschijnen en dat kan ik ook niet. Het is een enorme dagelijkse strijd waar ik niet uit kom.
Geen reacties
24-04-2008
Wat doet een jong ‘refomeisje’ die thuiswoont en geen broers/zussen heeft (leeftijd zo tussen 18-25) buiten school en werk om? Zo van: school of werk is van 8:00-16:00 en om 17:00 uur is ze thuis. Wat...
3 reacties
24-04-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering