Bloedtransfusie

Redactie Refoweb / 1 reactie

18-05-2012, 13:01

Vraag

In Leviticus 17 staat vermeld "want de ziel van alle vlees dat is zijn bloed." Betekent dit dat wanneer iemand een bloedtransfusie heeft ondergaan deze persoon plotseling een andere ziel heeft? Of mogen er geen bloedtransfusies uitgevoerd worden (zoals bij de Jehova's Getuigen) en mag er ook geen bloed gedoneerd worden?


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2369 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Daniel
19-05-2012 / 11:53
Ziel, geest en lichaam zijn drie verschillende zaken! Dat er in de Schrift drie verschillende woorden voor gebruikt worden, wil al aangeven dat het om drie verschillende zaken gaat. De meeste mensen weten echter niet wat ze zijn!

De meeste mensen weten nog wel wat hun lichaam is. Maar weten wij waar onze ziel is? Of we weten waar onze geest is?

Bloedtransfusie is niet verboden in de bijbel, iemand kan gered worden door middel van bloedtransfusie, als je het niet toestaat kan het zomaar moord zijn.

Terug in de tijd

Ik heb een vraag over muziek. Daar is al heel veel over geschreven op Refoweb wat ik gezien heb, maar onder al die tags en vragen+antwoorden heb ik mijn vragen niet beantwoord kunnen krijgen. Ik luist...
Geen reacties
18-05-2017
Wie kan mij vertellen uit welk gedicht/lied de volgende woorden komen: "Ik zal mijn hand op Jezus leggen, Amen op Zijn Offer zeggen!" en hoe de rest van dat gedicht/lied luidt?
Geen reacties
18-05-2009
Ik heb vaker iets van Gods’ heerlijke volheid ervaren (Johannes 1:16). Er gaat niets boven dat. Maar het kan ook zo droog en dor zijn (Psalm 63:2, 42:3 onberijmd). Dan dorst ik naar God. De Heere Jezu...
1 reactie
18-05-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering