Schade aan glazuur

drs. G.H. Hoek | Geen reacties | 24-12-2009| 14:00

Vraag

Ik heb een vraag gesteld en die is beantwoord door tandarts Hoek. Mag ik hem vragen wat hij bedoelt met de zin: “Maar de schade blijft beperkt. Pas in combinatie met zuur vanuit bijvoorbeeld frisdranken, citrusvruchten, wijn of maagzuur kan de schade zeer ernstig uitpakken.”


Antwoord

Het zuur van frisdranken, citrusvruchten en andere zeer zure producten is zo sterk dat dit het glazuur zeer sterk verzwakt. Dit heet tanderosie. Wanneer er nu een slijtende kracht van knarsen of stevig tandenpoetsen wordt uitgeoefend op het verzwakte glazuur zal verlies van tandmateriaal veel sterker optreden. Wanneer je het gebit eerst ca. 30 minuten de kans geeft te herstellen met kalk vanuit het speeksel kan dit worden voorkomen.

Met vriendelijke groet,
Drs. G. H. Hoek, tandarts

Lees meer artikelen over:

medischtandarts
Dit artikel is beantwoord door

drs. G.H. Hoek

  • Geboortedatum:
    22-07-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Otterlo
  • Status:
    Actief
39 artikelen
drs. G.H. Hoek

Bijzonderheden:
www.tandheelkundehoek.nl

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Terug in de tijd

Vergeving na echte spijt

Als je bewust iets zegt wat niet klopt en je hebt er echt spijt van, wil God dit dan vergeven?
8 reacties
24-12-2011

Groot leeftijdsverschil

Zou het problemen op kunnen leveren als je verliefd bent op een jongen/man van 35 jaar? Zelf ben ik 18.
Geen reacties
24-12-2016

Leven na de dood

Ik vraag me af of er wel leven na de dood is. Voor je geboorte was je er ook niet en na je dood houden je hersenen en je bewustzijn op. En de hele Bijbel is door nog levende mensen geschreven. Het eni...
4 reacties
24-12-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering