Verwerken van trauma's

C. M. Chr. Rots - de Weger | Geen reacties | 29-09-2009| 17:00

Vraag

Ik heb in mijn tienerjaren een heel moeilijke periode gehad op het gebied van het geloof. En dat ging zover dat het mijn maatschappelijk leven, relaties, kerkgang enz. ook beïnvloedde. Inmiddels ben ik drie jaar verder en voor mijn gevoel heb ik het ver weg gestopt, maar nog steeds niet helemaal verwerkt. Ik weet dat er een methode voor het verwerken van trauma's bestaat d.m.v. het schrijven van een brief. Graag zou ik hier meer over weten. Ik heb al heel vaak gedacht om een brief te schrijven naar de persoon waar het voor mij in die tijd allemaal om draaide, maar weet gewoon niet waar en hoe ik kan beginnen. Kan iemand mij hiermee helpen?

ADVERTORIAL

De zorgverzekeringen van Care4Life

Waarom overstappen naar de Care4Life zorgverzekering? Lees hier over onze principiële uitsluitingen.

U bent al verzekerd vanaf € 149,10 per maand.

De zorgverzekeringen van Care4Life

Antwoord

Beste vraagsteller,

“Een heel moeilijke periode op het gebied van geloof”, wordt verderop in de vraagstelling een persoon. Het gaat dus om iemand. Daar kun je natuurlijk altijd een brief naar schrijven ... vraag is wél of je die brief ook moet versturen!

Gewoon maar beginnen met het hele verhaal op te schrijven, met alles wat er aan invloed is en is geweest, wil soms al helpen. Pak een leeg schrift en begin bij het begin, bij dat wat je het meeste dwarszit. Het hoeft niet in de vorm van een brief. Niet alles hoeft in één keer. Niet alles hoeft ‘netjes’ of zonder taalfouten... én niet alles hoeft door een (de) ander gelezen te worden!

Je mag het mij schrijven als je graag een ‘adres’ wilt, maar dat is wellicht niet eens nodig. (Toen járen geleden mijn jongste dochter niet kon slapen en haar bed uitkwam na een indringende film te hebben gezien, liet ik haar de betreffende scènes uittekenen -dat kan ze goed- en vervolgens verscheuren in heel kleine stukjes... ze sliep de rest van die nacht als een roos!)

Een hartelijke groet,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

psychologietrauma
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1541 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Terug in de tijd

Jezus volgen vraagt om zelfverloochening

In de Bijbel staat in Lukas 9: 57-62 iets over het volgen van Jezus. Daar heb ik een aantal vragen over. Er staat ten eerste: “Het gebeurde, toen zij onderweg waren, dat iemand tegen Hem zei: Heere, i...
Geen reacties
29-09-2008

Geen bastaard

Waarom werden kinderen uit een buitenechtelijke relatie in het Oude Testament gestraft voor iets waar ze niets aan konden doen? In Deuteronomium 23 staat: "Geen bastaard zal in de vergadering des HEER...
2 reacties
29-09-2011

Niet durven geloven

Ik heb een vraag aan dominee Simons. Na veertien jaar heb ik ons lidmaatschap opgevraagd per brief bij de Gereformeerde Gemeente (overigens nog niet gekregen). Het deed pijn, maar ik zit er al veertie...
Geen reacties
29-09-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering