Tips voor elkaar leren kennen

C. M. Chr. Rots - de Weger | 2 reacties | 08-08-2009| 11:08

Vraag

In hoeverre 'moet' je elkaar na een jaar verkering kennen? Wij hebben namelijk soms het idee dat we nog te ver van elkaar leven. Kunt u misschien enkele richtlijnen, tips geven? Alvast hartelijk bedankt!


Antwoord

Beste vraagsteller,

Wat betekent “elkaar kénnen”? Mannen en vrouwen maken ontwikkelingen door en leren steeds weer nieuwe dingen tijdens hun leven. Leer je de ander dan ooit door en door kennen? Een jaar verkering is een prachtig begin, maar niet méér dan een begín! Ik denk, dat het elkaar leren kennen een leven lang duurt! Daarom hoef je ook nooit op elkaar uitgekeken te raken... er valt steeds iets nieuws te ontdekken als je er voor open staat!

Het woord “moeten” zou ik daarbij maar schrappen: er móét niets! Iedere relatie is uniek, omdat iedere partner uniek is! Elkaar leren kennen is een uitdaging, iets dat mág. Niet een verplichting in de zin van een aantal verplicht te zetten stappen langs een vooraf bepaalde vaststaande route. Waar de een -misschien door de omstandigheden- snél naar elkaar toegroeit, kan de ander langere tijd nodig hebben: néém de tijd die jullie beide nodig hebben! Waarbij ik hoop dat jullie langzaam maar zeker naar elkaar toegroeien, zodat je na verloop van tijd tot de ontdekking komt dat je je héle leven samen wilt delen!

Een goede verkeringstijd toegewenst,
Marijke Rots
 

Lees meer artikelen over:

verkering
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1558 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Lees hier een interview dat Refoweb met Marijke had.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Alphonsus
08-08-2009 / 23:23
Het beste leer je de ander kennen als er zich negatieve situaties in de verkeringstijd voordoen zoals:

1) tegenvallers
2) teleurstellingen
3) nood en/of ziekte


Meestal komt er dan in de beproeving uit wat er werkelijk in het hart van de ander leeft. Het "masker" valt dan meestal weg, tenzij je met een wedergeboren en Godsvrezende man of vrouw van doen hebt.

Zo zijn er in de verkeringstijd ook de positieve ervaringen die een beeld geven van de ander.

Het is een voorrecht als je in je verkeringstijd enkele van deze aspecten in het leven (zowel positief als negatief) met elkaar mag doormaken.

Niet voor niets staat er: aan de vruchten kent men de boom.
Maartje
10-08-2009 / 12:40
Ik leer mezelf ook nog steeds beter kennen... Het leren kennen van jezelf en de ander is inderdaad een doorlopend proces.
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Terug in de tijd

Geestelijke doodsheid

Een vraag aan een Ger. Gem.-panellid. Moet een mens zijn geestelijke doodstaat inleven na de levendmaking/wedergeboorte? Dit lijkt namelijk nogal paradoxaal, omdat de mens na de levendmaking pas ge...
Geen reacties
08-08-2018

(On)voorwaardelijk toetreden tot het Heilig Avondmaal

Graag aan iemand van de Ger. Gem. Wat is het verschil tussen voorwaardelijk en onvoorwaardelijk toetreden tot het Heilig Avondmaal? Er zit het woord voorwaarden in en juist dat kan ik niet zo plaatsen...
31 reacties
08-08-2015

Zeven

Kan God ook tekens geven? Ik zie de laatste tijd steeds weer dat het 7 minuten over iets is. Bijvoorbeeld 17:27. Ik hoor hier graag verder over.
Geen reacties
08-08-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering