(...) De dominee zei dat de Heere dat voor ONS heeft gedaan, voor mij en voor u....

Ds. H. van der Ham / Geen reacties

20-05-2008, 00:00

Vraag

Ik hoorde pas een preek over “in Uw handen beveel ik Mijn Geest”. De dominee zei dat de Heere dat voor ONS heeft gedaan, voor mij en voor u. Voor ons. Ons is de gemeente. Maar het is toch voor de ware gelovigen alleen? En dan moet ik toch eerst weten of ik een ware gelovige mag zijn wil ik troost durven eigenen dat HIJ dat ook voor mij heeft gedaan? Hoe krijg ik dan troost aan deze tekst?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Dag jongere,
 
Je hebt een preek gehoord over het woord dat de Zaligmaker sprak aan het kruis: "Vader, in Uw handen beveel Ik Mijn geest" (Lukas 23:46). Je vraagt hoe je de troost daarvan ontvangt. Je vraag is zeker niet vreemd. Ik kan je begrijpen. Heb je de Zaligmaker echt nodig gekregen? Dat is buitengewoon belangrijk.
 
De apostel schrijft dat de Heere Jezus de grote Hogepriester is  -  Hij heeft alles volbracht en voldaan. En dat Hij volkomen kan zalig maken degenen die door Hem tot God gaan, alzo Hij altijd leeft om voor hen te bidden. Dat staat in Hebr. 7:25. Daar kun je veel aan hebben. De vraag voor jou persoonlijk is: Ga je door de Heere Jezus tot God? Met andere woorden: Heb je de Heere nodig? Buig je regelmatig je knieën? Kan dat van je gezegd worden? In deze richting moet je het antwoord zoeken. Als je inderdaad tot God gaat.... Als je, door de Heere Jezus, tot God gaat, is het een heel grote steun en troost, dat de Zaligmaker volkomen kan zaligmaken!
 
Zo is het ook met de woorden "Vader, in Uw handen beveel Ik Mijn geest." Dit zijn woorden van de Heere Jezus. Heb je Hem nodig? Ben je aan Hem verbonden? Dan zijn het heerlijke woorden (de woorden uit Lukas 23:46). Dan is daar de troost. Denk er maar eens over na.
 
In ieder geval, de Heere Jezus nodigt: "Komt allen tot Mij!"  Hij ontvangt zondaren; ja, ze zijn welkom bij Hem.
 
Een hartelijke groet,
 
Ds. H. van der Ham, Dordrecht

Ds. H. van der Ham

Ds. H. van der Ham

  • Geboortedatum:
    25-05-1955
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Driebergen-Rijssenburg
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Emeritus predikant

Geen reacties

Terug in de tijd

Ik had een gesprek met een collega. Zij gaf aan dat het tijdens de zondeval ook niet goed in de Hemel was omdat daar ook engelen zijn gevallen. En was de duivel dan al aanwezig voor de zondeval? Ik we...
Geen reacties
20-05-2009
Mijn verloofde en ik komen allebei uit een andere kerk. Mijn verloofde komt uit de Gereformeerde Gemeenten (Ger. Gem.) en ik kom uit de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Hierom zijn we op zoek geg...
Geen reacties
20-05-2019
Geachte dr. M. J. Paul. Met permissie stel ik u deze vraag; een vraag die rees na de paasviering. Het viel ons op dat (u), in de HSV een andere vertaling hebt toegepast op de tekst in Lukas 24:6. "Hij...
3 reacties
20-05-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering