Evolutieplofje
Kruipolie | 10 reacties | 02-09-2009 | 08:24
Ik heb een grenzeloze bewondering voor mensen die in de evolutietheorie durven te geloven. Zij zijn de smeerolie van onze samenleving. De creatievelingen van de maatschappij. De uitvinders. Hun fantasie gaat mijn en -meestal- hun eigen verstand te boven. In de Daily Mirror stond onlangs het bericht dat de aanhangers van de oerknal vaak ook veronderstellen dat er leven is op andere planeten. En daar zijn keiharde bewijzen voor. Immers, vrijwel ieder jaar trekken deze heelalbewoners massaal naar onze nederige aardkloot om hun grote boodschap achter te laten in de korenvelden van onder meer Hollandse boeren. Zeer toevallig valt hun reislust altijd samen met onze vakantieperiode. De komkommertijd, zeg maar. Opmerkelijk dat ze dit jaar niet zijn gesignaleerd in de wuivende graanvelden; tevens hun kampeerplek. Zou er op Uranus soms ook sprake zijn van een financiële crisis en een economische recessie? Laten we niets uitsluiten.
Maar goed, terug naar de realiteit: de oerknal. Darwinisten geloven namelijk dat ook de ruimtevandalen ontstaan zijn uit deze hevige heelalplof. Als ik een knal hoor, dan vrees ik het ergste. En meestal is er dan ook ergens een enorme puinhoop ontstaan. Evolutionisten rennen echter juichend naar buiten in de verwachting dat er plots iets moois tot stand is gekomen. Dat er na een bomaanslag een prachtig landschap ligt of zo, waar lieve konijntjes over elkaar heen dartelen en ranke hertjes vredig aan malse twijgjes knabbelen. Een logische gedachte als je gelooft in een oersoep van waaruit niet alleen jijzelf, maar ook je donkerbruine achterneef, de mestkever, is gekropen.
Ik heb een ruim gevoel voor humor en kan schuddebuiken om een goede grap. Ik heb er dan ook geen enkele moeite mee dat er mensen zijn die deze kolder geloven en daar zelfs serieuze boeken over lezen en schrijven. Maar dat mijn kinderen op school gedwongen worden om deze doldwaze zotternij voor zoete koek te slikken, is van de rioolratten besnuffeld. Ik kan dan ook alleen maar constateren dat indien er al sprake is van evolutie, dit de oersoep in de hersenpan van Darwinisten nog niet heeft bereikt.
Ik besluit met een citaat uit de bijbel van deze gelovigen: “In den beginne was er niks en dat is ontploft.” Nu de evolutietheorie nog.
Zouden we als Christenen juist ook niet bewogen moeten zijn met mensen die dit geloven? Als ze zich hiermee blijven getroosten in dit leven, is hun einde een eeuwigheid buiten de Heere. En wie zijn wij? Als we in de schepping geloven, zijn we niet beter dan andere mensen. We hebben het allemaal nodig om in Christus geborgen te zijn. Zonder een levende band met Hem zijn we er even ellendig aan toe als mensen die in de oerknal geloven, ja zelfs ellendiger. Ons past een nederige en bewogen houding.
De hele column laat vooral zien dat de columnist absoluut niet thuis is in de materie. De vergelijkingen met een bom-ontploffing gaan volledig mank plus het wekken van de oneerlijke suggestie dat wetenschappelijk georienteerde mensen automatisch in UFO's geloven.
Maar goed, ik vermoed dat de kinderen van kruipolie gewoon naar het bijzonder onderwijs gaan, en daar krijg je toch aangepaste biologielessen? Wat klaag je dan eigenlijk.
de boodschap van deze column echter is verfrissend en goed. De HEERE schiep de wereld in zes dagen, zo'n ruim 6.000 jaar geleden. Dat is wat de Bijbel zegt. Ik vind het stuitend dat er ook 'christenen' zijn die in de evolutietheoriepropaganda geloven. Als die theorie waar zou zijn, zouden er duizenden/miljoenen jaren van zonde en dood geweest zijn nog vóór dat de mens er kwam. En de Bijbel zegt toch duidelijk dat de zonde en daardoor de dood de wereld ingekomen is door de méns. Tja, daar gaat de schoen wringen voor deze christenen. De evolutietheorie kán dus niet waar zijn.
En nee, de oerknal en evolutie hebben niets met elkaar te maken. Het ene krijg je bij natuurkunde/sterrenkunde, en het ander bij biologie. Het feit dat het na elkaar heeft plaatsgevonden zegt niks.
Ik kan me trouwens niet herinneren dat ik ooit tijdens mijn middelbare schooltijd onderwezen ben over de oerknal, dus de columnist maakt zich om niks druk.