Uitzegenen Pinkstergemeente

Ds. W. Arkeraats / Geen reacties

21-03-2014, 08:22

Vraag

Ik ben een leider van een Pinkstergemeente en wegens een situatie ga ik niet meer naar de kerk. Moet ik dan uitgezegend worden voordat ik een andere kerk op zoek?


Antwoord

Zeer geachte broeder,

Helaas kan ik uw vraag niet beantwoorden. Ik heb wel zicht op allerlei theologische aspecten van het bestaan van een Pinkstergemeente, maar van de organisatorische kant weet ik niets. In de kerk, waarvan ik deel uitmaak wordt een ambtsdrager bevestigd en na afloop van zijn ambtelijk werk neemt hij afscheid. Zoals ik wel eens begrepen heb, wordt een leider aan het begin van zijn werk ‘gezegend’, maar ik weet niet, of er regelingen zijn ten aanzien van zijn afscheid.

Verder schrijft u over “een situatie”. Die ‘situatie’ kan uiteraard van invloed zijn op de wijze waar u uw huidige kerk verlaat. Ik krijg de indruk dat het om een ‘negatieve’ situatie gaat, wellicht in de relationele sfeer?

Voor de beantwoording van uw vraag moet ik mijns inziens iemand van uw kerk raadplegen. Ik zal de mensen van Refoweb vragen, of zij ook contacten hebben met iemand uit uw kring.

Gods zegen toegewenst!
Ds. W. Arkeraats

Naschrift redactie: Refoweb heeft geen panelleden uit Pinkstergemeenten die licht op deze zaak zouden kunnen geven. Wellicht is het mogelijk om de vraag rechtstreeks aan hen te stellen.

Lees meer artikelen over:

evangelischkerkkeuze
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. Arkeraats

  • Geboortedatum:
    09-08-1946
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Hardinxveld Giessendam
  • Status:
    Actief
132 artikelen
Ds. W. Arkeraats

Bijzonderheden:

Emeritus


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mag ik, als persoon die zelf zoekend is naar het ware, goede en zuivere (wat nog best meer verdiept kan en mag worden), anderen wijzen op God en Zijn Woord? Is het eerlijk dat ik zo 'vroom' praat en d...
4 reacties
21-03-2011
Ik heb een groot probleem. Al 30 jaar (ik ben begin 40). Ik ben ik eetverslaafd. Wat ik ook probeer, ik kom er niet van af. Ik ben al bij psychologen geweest en cursussen gevolgd en zo ongeveer alle a...
7 reacties
21-03-2013
Sinds een paar weken voel ik, steeds als ik zit, mijn hartslag kloppen in mijn benen en billen, met name links. Ook heb ik veel last van hartkloppingen, wat is toegeschreven aan hyperventilatie. Wat k...
Geen reacties
21-03-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering