Geen ovulatie

drs. P. C. Hildering / Geen reacties

18-03-2013, 08:31

Vraag

Ik las dat je bij een menstruatiecyclus van meer dan 35 dagen jezelf moet afvragen of er wel een ovulatie is. Hoe weet je of je dan een eisprong hebt? Ik heb sinds een week last van mijn heup. Met name bij exorotatie en 's nachts. Als ik op bed lig, straalt het ook uit naar mijn bovenbeen. Ik kan het wel belasten, maar dat is soms wel pijnlijk. Ik heb volgens mij meer pijn lateraal dan mediaal, maar dat is niet duidelijk te voelen. Wat kan er aan de hand zijn? Ik ben nog maar 20 jaar...


Antwoord

Hoe langer de cyclus en hoe onregelmatiger hoe groter de kans dat er geen ovulatie is. De meest makkelijke manier om na te gaan of je al dan niet wel ovuleert is het maken van een basale temperatuur-curve. Hoe dat te doen kun je o.a. vinden bij NFP-Nederland. Overigens is de vraag of je al dan niet ovuleert alleen van belang bij een zwangerschapswens, dan is ook het moment daar om het verder uit te zoeken.

Wat betreft de heup - het aangegeven klachtenpatroon doet een slijmbeursprobleem vermoeden. Om dat zeker te stellen is het nodig om een onderzoek te doen. Wellicht iets voor je huisarts.

Drs. P. C. Hildering

Lees meer artikelen over:

menstruatieNFP
Dit artikel is beantwoord door

drs. P. C. Hildering

  • Geboortedatum:
    24-04-1953
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Urk
  • Status:
    Inactief
158 artikelen
drs. P. C. Hildering

Bijzonderheden:

Dokter Hildering is op 15 januari 2021 overleden.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Is het schoonmaken van de eikel met een beetje douchegel schadelijk? Of kan het geen kwaad?
Geen reacties
18-03-2008
Ik ben nog jong, maar ik wil mijn leven in Gods dienst besteden. Moet ik alles opgeven? Moet ik gospelmuziek, video’s opgeven? Hoe geef ik mijn leven aan God?
4 reacties
18-03-2020
Ik zit met grote vraagtekens rond een twaalftal zonden (zie onder, red.) uit het verleden die ik heb gedaan. Sinds een jaar of zeven -na een lange periode van zoeken– mag ik weten dat ik een kind van ...
Geen reacties
18-03-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering