Angst op de snelweg

P.J. (Petra) van Bodegraven-Walraven / 2 reacties

21-02-2011, 08:10

Vraag

Ik wil zo graag van mijn angst afkomen voor het rijden op de snelweg. Weten jullie misschien of daar een bepaalde therapie voor is en bij wie?


Antwoord

Beste vragenstelster of vragensteller,
 
Angstklachten kunnen het beste behandeld worden door cognitieve therapie. Daar zijn (wetenschappelijke) goede resultaten van bekend. Je kunt het beste met je huisarts overleggen wie bij jou in de regio het best bekend staat. Deze therapie wordt, mits je door de huisarts bent verwezen, door de meeste ziektekostenverzekeringen vergoedt. Overigens hangt dit wel van je poliskeuze af.
 
Je vraag is te kort om dieper op in te kunnen gaan; Onduidelijk is voor mij namelijk of de angst is ontstaan na een (traumatische) ervaring of als een gegeven op zichzelf. Heb je eerder wel op de snelweg kunnen rijden of is dit van begin af aan? Wat heb je er zelf al aan gedaan? Zo maar wat vragen die kunnen uitmaken wat de beste aanpak is. Bespreek dit dan ook met je huisarts. Maar bij angstklachten blijft een cognitieve therapie de meest aangewezene.
 
Succes!  Vriendelijke groet,
Petra van Bodegraven

Lees meer artikelen over:

psychologie
Dit artikel is beantwoord door

P.J. (Petra) van Bodegraven-Walraven

  • Geboortedatum:
    26-03-1966
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
122 artikelen
P.J. (Petra) van Bodegraven-Walraven

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
adj106
21-02-2011 / 16:17
De vraag is voor mij herkenbaar. Ik had ook grote angst om op de snelweg te rijden. Nadat ik dit met iemand gedeeld heb, stelde deze vriend voor om er eerst voor te bidden. In het gebed hebben we eenvoudig aan God gevraagd of Hij de angst wilde wegnemen en gebeden om herstel.
De tijd erna heb ik iedere keer voordat ik in de auto ging rijden gebeden of God me wilde beschermen. Na enige tijd heb ik gemerkt dat de angst weg is en ik geloof dat onze Heer ons wil geven waar we om bidden. Geen bijzondere therapie, maar eenvoudig je leven in de handen van God leggen!
zandkasteel
23-02-2011 / 15:04
Helaas gaat dit niet op voor iedereen. En dan is therapie een goede zaak. Laten we oppassen dat we een ander die dit niet zo ervaart, niet nog verder in de put laten zakken (het geloof is niet echt..) net zoals dat bij gebedsdiensten gebeurd.

Terug in de tijd

Ik ben een meisje van 23 jaar. Heb verkering en werk en fijne familie en vrienden. Zit verder goed in mijn vel. Alleen één ding wat ik moeilijk vind; ik heb in heel veel dingen dat ik erg twijfel en s...
Geen reacties
21-02-2009
Sinds lange tijd zit er tussen mijn ogen, boven mijn mond, een bult die uitsteekt. Ik heb er veel last van. Wat kan het zijn? Een radeloze tiener.
8 reacties
21-02-2013
Via een bijbelstudie heb ik een jongeman ontmoet. Vanaf het eerste moment vond ik hem erg aantrekkelijk. Ik ben erachter gekomen dat ik enorm veel van hem hou. Omdat we altijd in een groep zitten, spr...
1 reactie
21-02-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering