Echte verliefdheid versus persoonlijke aandacht krijgen

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

28-05-2009, 00:00

Vraag

Wat is het verschil tussen “echte verliefdheid” en “het erg fijn vinden persoonlijke aandacht te krijgen”? De scheidslijn is denk ik heel dun.  Echter ik (meisje 21 jaar) ben er verschillende keren tegen aan gelopen. Ik heb dan veel contact met een jongen en vind dit fijn om iemand te hebben met wie ik goede gesprekken kan voeren, me veilig en vertrouwd voel en iemand heb om op terug te vallen. Maar dat hoeft niet altijd verliefdheid te zijn. Ik ben bang dat ik té snel in een verkering stap omdat ik het fijn vind om iemand te hebben die me aandacht geeft! (Dat is nl. iets dat ik ook wel een beetje gemist heb vanuit thuis waarin vaak prestatie erg belangrijk was en minder waardering om de persoon zelf.) En dat terwijl ik wellicht dan niet verliefd ben, maar het me vooral om de aandacht gaat (dit gaat niet bewust, maar onbewuste processen die z’n gang gaan).


Antwoord

Lief meisje,

Je geeft zelf het antwoord op je vraag: de grens tussen aandacht vragen/krijgen en verliefdheid kan dun zijn. Aandacht is heerlijk, maar voor verliefdheid zijn “vlinders in je buik” nodig. Het is goed, om je bewust te zijn van je gevoelens wanneer je iemand ontmoet hebt. Bij een mogelijke verkering is het zeker goed om je gevoelens te analyseren in plaats van ze met je op de loop te laten gaan! Ga maar nuchter hiermee om!

Een hartelijke groet,
Marijke  Rots

Lees meer artikelen over:

verliefdheid
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1503 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wij zijn inmiddels 14 maanden getrouwd. Kinderen zijn vanaf het begin welkom geweest, tot op heden is mijn vrouw nog niet zwanger geworden. Natuurlijk geen ramp, we zijn immers nog maar relatief kort ...
Geen reacties
28-05-2008
Afgelopen tijd ben ik steeds meer met het geloof bezig en merk dat ik ook begin te groeien in het geloof en mijn liefde voor de Heer. Ook ben ik naar een samenkomst geweest met andere gelovigen. Hie...
Geen reacties
28-05-2021
Ik heb last van rode bultjes (komt soms pus uit) en ingegroeide haartjes na het bijscheren/epileren van mijn schaamstreek. Kan ik er iets aan doen om dit te voorkomen?
2 reacties
28-05-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering