(...) ik wil graag zelfstandiger worden. Mijn ouders geven me hiervoor te weinig...

Ds. J. Bos | Geen reacties | 09-05-2006| 00:00

Vraag

Ik heb wat moeiten met m'n ouders. Ik ben rond de 20 jaar en ik wil graag zelfstandiger worden. Mijn ouders geven me hiervoor te weinig ruimte. Zo verbieden ze het me om op kamers te gaan, terwijl ik lang moet reizen naar mijn werk. Ik heb hierover al veel discussies met ze gevoerd, maar we begrijpen elkaar gewoon niet. Ik wil echter ook niet met ruzie het huis uitgaan, dat vind ik ook niet goed. Ik word er eigenlijk best moedeloos van, omdat ik mijn 'vleugels' uit wil slaan, maar daarvoor zo weinig ruimte krijg en aan de andere kant wil ik wél een goede band met ze houden. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
ADVERTORIAL

De zorgverzekeringen van Care4Life

De zorgverzekeringen van Care4Life stellen de beschermwaardigheid van het leven voorop. Benieuwd hoe?

Lees hier meer over onze principiële uitsluitingen.

De zorgverzekeringen van Care4Life

Antwoord

Beste vriend, vriendin,.

Je stelt een moeilijke vraag. Tegelijkertijd geef je zelf al bijna alle antwoorden. Je wilt zelfstandiger worden schrijf je. Je verbindt dat aan het met “op kamers te gaan”. Nou ben ik ook vader. En ik kan je zeggen, dat elk kind dat “de deur uit gaat” voor ouders vaak een stukje sterven betekent. Ik hoop dat je probeert hier iets van te begrijpen. Mag je het daarom ook niet zo zien, dat je ouders “tegen” zijn omdat ze je niet graag zien “vertrekken”? Ik ken je ouders niet, maar zit ik er erg ver naast? Wees maar zuinig op ouders die, misschien niet altijd op een goede manier en soms ook zo zonder inlevingsvermogen, toch bedoelen te zeggen:”wij houden van je”.

Weet je, en ik bedoel dat niet verkeerd, er staat zo vaak “ik“ in je brief. Het deed me echter goed om te lezen, wat je aan het eind schrijft: dat je een goede band met ze houden wilt. Die band is er dus, denk ik dan. Je vraagt hoe er mee om te gaan. Je bedoelt je ‘probleem’, maar ik wijs je in de eerste plaats op je ouders. Die zijn immers belangrijker voor jou dan je probleem. Met hen moet je allereerst omgaan! Je hebt ze nu nog! Stel je eens voor, dat je op kamers zou wonen en niet meer naar huis kunt omdat er geen thuis meer is.
 
Nou moet je niet denken dat ik jouw probleem bagatelliseer. Beslist niet. Maar laat het geen obsessie worden die de hele huiselijke sfeer verziekt omdat het heel je denken gaat bepalen. Lees en overdenk eens rustig wat er staat in Spreuken 3:6. Bid de Heere om genade en zegen voor je ouders en voor jezelf. Leg Hem je zaak voor. Ik hoop dat ik zo enigszins iets voor je mag betekenen.

Gode bevolen en een vriendelijke groet van ds. J. Bos

Lees meer artikelen over:

relaties
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J. Bos

  • Geboortedatum:
    24-06-1948
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Naarden
  • Status:
    Actief
89 artikelen
Ds. J. Bos

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Terug in de tijd

Vijandig tegenover preek

Ben jaren naar een confessionele gemeente gegaan. Nu zijn we over naar een ‘zwaardere’ bondsgemeente. De dominee preekt heel appelerend en over bekering en waar geloof. Onder de preek krijg ik grote a...
Geen reacties
09-05-2009

Geloof en borderline

Ik heb Borderline. Mijn emoties en gevoelens zijn vaak heel hevig. Soms verlies ik de controle over mijn gevoelens en emoties en snij ik mezelf of vertoon ik destructief gedrag. Achteraf voel ik me da...
Geen reacties
09-05-2016

Weinig donoren onder gereformeerden

Ik citeer Omroepzeeland.nl: “Vooral op Tholen en in de gemeente Reimerswaal zijn weinig donoren. Van der Wouw: "Hier wonen veel gereformeerden. Die mogen niet oordelen over Gods’ wilsbeschikking en du...
10 reacties
09-05-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering