Verkering via SnapChat
Ds. D. Breure | Geen reacties | 08-11-2024| 16:40
Vraag
Ik heb een vraag over onze verkering, of beter gezegd, de manier waarop we verkering gekregen hebben. Wij hebben nu inmiddels een relatie van twee jaar en hopen, als God het geeft, ook binnenkort te trouwen. We kijken hier naar uit omdat we steeds dichter naar elkaar toegegroeid zijn en zodanig van elkaar houden, dat we ons hele leven met elkaar (en tot Gods eer) willen leven.
Ik worstel alleen al een tijdje met de vraag of we wel op een goede manier aan ‘elkaar gekomen zijn.’ We hebben elkaar namelijk via SnapChat ontmoet; wat tijdens in coronatijd ontstond door verveling, leidde tot mooie gesprekken en uiteindelijk tot (onder biddend opzien) verkering. Het is niet zo dat we wildvreemden van elkaar waren: we wonen relatief bij elkaar in de buurt, kenden uiteindelijk via via wel wat familie en vrienden. Maar goed, elkaar kenden we gewoon niet voordat we afspraken.
Als ik nu achterom kijk zeg ik ook dat ik nooit via SnapChat met een wildvreemde contact had moeten zoeken, maar ik ben er uiteindelijk wel de liefde van mijn leven tegengekomen. Waar ik dolgelukkig mee ben. We hebben recent ook beiden alle social media verwijderd, omdat we beide voelen dat dit verlokkingen van satan zijn en er zoveel vuiligheid op te vinden is. Maar toch, onze verkering is dus ontstaan via SnapChat.
Mijn vraag is dus: was het de wil van God dat onze verkering zo is ontstaan? Uiteindelijk bestuurt God alles. Dat weet ik zeker. Maar zou je dus kunnen zeggen dat Hij via een social als Snapchat zou werken? Of is dit een ‘zelfgebouwde’ relatie en niet een die door God samengevoegd is?
Antwoord
Goed dat je deze vraag stelt. Want het zal toch een wat knagend gevoel geven: te willen trouwen en tot Gods eer te leven en dan tegelijkertijd die gedachte: mag onze relatie eigenlijk wel van God en geeft Hij er Zijn zegen wel over?
Ik denk dat het antwoord ligt in het bekende zinnetje: God kan met een kromme stok een rechte slag slaan. We zien dat ook in de Bijbel. Jacob kreeg het eerstgeboorterecht door middel van bedrog (Genesis 27). Dat middel was erg slecht. Toch kreeg Jacob de zegen van God en dat is zijn leven lang zo gebleven. Zelfs de Heere Jezus is geboren uit het huis van Juda via ongeoorloofde praktijken. In Zijn geslachtsregister staat Bathseba. (Mattheus 1:6). Toch is de geboorte van de Heere Jezus uit Juda’s stam en Davids huis de grootste zegen die er is geweest.
Dus God kan via verkeerde middelen toch iets goeds bereiken en geven. Als je nu samen verlangt tot Gods eer te leven en je mag merken dat je, ook geestelijk, naar elkaar toegroeit is dat iets moois. En dat kan God geven via een ongeoorloofd middel.
Eén ding moeten wij mensen dan wel goed bedenken. Dit mag ons nooit doen zeggen of denken: o, ik mag wel iets ongeoorloofds doen, want God kan er toch iets goeds door geven. Op voorhand moeten we ons laten leiden door de wil van God in Zijn geboden en zoeken te doen wat goed is in Zijn oog.
Achteraf mag je, als je toen niet in Zijn weg ging, maar toch door Hem gezegend bent belijden dat je een verkeerd middel gebruikte. En God des te meer danken dat Hij zo’n mooi iets door heeft laten ontstaan. Het mag je des te verwonderder maken.
Een gezegende trouwdag en huwelijksleven toegewenst!
Ds. D. Breure
Lees ook:
Dit artikel is beantwoord door
Ds. D. Breure
- Geboortedatum:30-08-1962
- Kerkelijke gezindte:PKN (Hervormd)
- Woon/standplaats:Kockengen
- Status:Actief